«Не передбачено законодавством»: у Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо садиби Длуголецького

Новини Вінниці

12 квітня у Вінницькій міськраді відреагували на петицію щодо садиби Любомира Длуголецького по вулиці Магістрастській. Звернення, зареєстроване в березня, стосувалося скасування тендеру на реконструкцію будівлі. Окрім того, автор петиції пропонував зібрати експертну групу та оголосити конкурс щодо проєкту реставрації даного архітектурного об’єкту.

У відповіді йдеться, що запропоновані чоловіком процедури не передбачені чинним законодавство. Однак, торги були скасовані. Причиною тому ‒ виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель.

«За інформацією наданою департаментом культури, закладом «Вінницька дитяча художня школа» відповідно до програми реставрації, затвердженої рішенням виконавчого комітету № 723 від 18.03.2021 р., було оголошено закупівлю робіт з проектування Реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення «Особняк капітана Длуголенцького» по вул. Магістратській, 66 (охор. номер 23-М), на даний час закупівлю згідно з предметом закупівлі, код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» – 71320000-7 – Послуги з інженерного проектування, відмінено з підстави, що передбачена згідно з ч. 19 ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме: неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель.

Проведення зазначеного Вами виду конкурсу, а також експертних та громадських слухань при виконанні ПКД не передбачено чинним законодавством. Визначення виконавця ПКД, який також здійснює технічний та авторський нагляд за веденням реставрації, відбувається за результатом тендерної закупівлі», ‒ відповіли в міськраді.

До речі, на сайті ProZorro у вказаному тендері також зазначено «Торги відмінено».

Нагадаємо, наприкінці березня вінничанин Леонід Марущак зареєстрував петицію з проханням скасувати тендер на реконструкцію садиби Длуголецького, де на сьогодні розташована Вінницька дитяча художня школа.

Окрім того, чоловік пропонував:

‒ створити робочу групу для напрацювання необхідних досліджень, які в подальшому слугуватимуть технічним завданням для проєктних робіт;

‒ провести відкритий (унікальний для Вінниці) пам’ятко-охоронний конкурс для розробки цілісного проекту повної реставрації пам’ятки;

‒ провести експертні та громадські слухання щодо напрацювань, які ляжуть в основу фінального технічного завдання для Проектно-кошторисної документації (ПКД);

‒ залучити висококваліфіковані профільні організації до належної та прецедентної реставрації пам’ятки;

‒ залучити робочу групу до контролю за процесом проєктування та процесом реконструкції.

Довідково

За словами автора петиції, основа цього будинку зведена наприкінці ХІХ століття, а у 1909 році була реконструйована на замовлення Любомира Артуровича Длуголенцького (1875-1939) ‒ адвоката, депутата Вінницької міської думи, директора філії Торгового банку, представника Нідерландського консульства у Вінниці. Попри численні втрати первинного задуму архітектора, беззаперечним фактом є те, що особняк Длуголенцького є однією із найяскравіших споруд Вінниці початку ХХ століття.

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *