Туристичні маршрути “Шляхами Леонтовича” хочуть започаткувати на Вінниччині (ФОТО)

Новини Вінниці Топ

На Вінниччині представники обласного управління культури і мистецтв разом з експертами-мистецтвознавцями відвідали низку місць, пов’язаних із життям та творчістю видатного композитора-земляка Миколи Леонтовича. Як повідомляють у пресслужбі ОДА, мета була – дослідження, збирання та фіксація інформації щодо культурної спадщини, пов’язаної з життям та творчістю Леонтовича, її подальшої популяризації, створення туристичних маршрутів «Шляхами Леонтовича», планування проведення мистецьких заходів, присвячених творчості композитора.

Першу поїздку було здійснено 11 та 12 червня у Немирівський, Тульчинський, Чечельницький, Бершадський, Крижопільський, Томашпільський, Тростянецький, Шаргородський та Тиврівський райони.

Відбулись зустрічі з представниками місцевої влади та з виконавцями творів  Леонтовича у громаді села Чуків Немирівського району. Фахівці записали виконання творів Леонтовича учасницями фольклорного гурту «Калинове гроно» села Тиманівка Тульчинського району. В селі Білоусівка зібрано цінний матеріал щодо проживання в селі родини Леонтовичів, а також записано твори композитора, виконані місцевими жителями.

Записали й виконання творів композитора і в селах Нова Ободівка Тростянецького району, П’ятківка Бершадського району, а також в Каташині та Бондурівці Чечельницького району. У Шаргородському районі в селі Джурин записано народний аматорський хоровий колектив Джуринського СБК та цінні свідчення місцевих жителів про життя композитора. У Тиврові записали дітей-воклаістів.

Учасники поїздок також зафіксували на фото та відео-носії виконавців творів М.Леонтовича, як професіоналів-вокалістів, так і аматорів. Відзнято пам’ятні місця, пов’язані з проживання та творчістю видатного митця, записано спогади місцевих жителів.

На базі усіх цих зібраних матеріалів наразі вивчається історична та мистецька спадщина місць, пов’язаних з життям та творчістю М.Леонтовича, розробляються нові туристичні маршрути, готуються заходи, присвячені творчості митця.

Фото пресслужби Вінницької ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *