«Варта», панцерники, гармати: у Вінниці тривають дві виставки військової техніки

Новини Вінниці Топ

Виставки військової техніки – традиційно одні з найцікавіших локацій військово-історичного фестивалю «Вінниця – столиця УНР». Цьогорічний фест, що розпочався у четвер, радує відвідувачів одразу двома такими експозиціями. Сьогодні, 12 жовтня, на площі Стуса виставили зразки найсучасніших машин, що стоять на озброєнні українського війська, а на майдані Незалежності тим часом можна подивитись на техніку сторічної давнини.

На Стуса нацгвардійці та прикордонники розповідають відвідувачам, серед яких здебільшого діти та підлітки, про свою роботу і показують останні моделі МАЗів, КРАЗів та інших важких машин. Особлива гордість виставки – броньований автомобіль «Варта» вітчизняного виробництва.

  • «Варта» – бойова машина, яка може виїжджати на службу з озброєнням чи без нього, залежно від задачі. На неї встановлюється кулемет, тож бойові задачі вона може виконувати сміло. До того ж, її броня витримує калібр 5,45, а всередині неї встановлена система протипожежної безпеки. До того ж, вона облаштована системою  для поглинання кумулятивного заряду: якщо по ній стрільнуть з РПГ, у екіпажу залишається великий шанс вижити, – розповідає молодший лейтенант Нацгвардії Пристаєвич  

А для любителів ретро біля міськради виставили три панцерні автомобілі сторічної давнини – «Отаман Петлюра», «Іжора» та «Черник», а також гірські гармати виробництва Австро-Угорщини. Для більшого «занурення в історію» поруч із технікою прогулюються реконструктори у формах війська УНР, «червоних» та білогвардійців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *