Мальдіви, Венеція та Мертве море: топ- місць, які можуть зникнути вже в найближчі 100 років (відео)

Відео Новини Світу

Враховуючи той факт, що всі ці зміни відбуваються з неймовірною швидкістю, ми можемо бути одним з останніх поколінь, якому довелося побачити одні з найбільш вражаючих місць на Землі.

Великий Бар’єрний риф

Найбільший кораловий риф у світі вимирає протягом останніх 30 років. Через підвищення кислотності води та її температури унікальна рифова система руйнується. Вчені припускають, що вже до 2100 року він може повністю зникнути з лиця Землі.

Венеція

Це місто поступово йде під воду вже кілька років поспіль. Рівень води в канали прибуває через танення льодовиків. За прогнозами вчених, вже до 2028 року місто може стати непридатним для життя, а до 2100 й цілком піти під воду.

Мертве море

За останні чотири десятиліття його площа скоротилася на третину, а обміліло воно на 24 метри. Єдине джерело води для Мертвого моря – річка Йордан, яку активно експлуатують Ізраїль і Палестина. Поки країни продовжують використовувати воду з річки, воно може повністю зникнути вже через 50 років.

Мальдівські острови

Середня висота острова складає всього півтора метра від рівня моря – це найнижча в світі країна. Через глобальне потепління Мальдівські острови можуть бути затоплені вже через 100 років. Мальдіви можуть стати однією з перших країн, чиє населення виявиться кліматичними біженцями.

Велика китайська стіна

Найбільша будівля, зроблена людиною, може впасти через глобальне потепління. Через температурні перепади та природню ерозію, стіна вже зруйнувалась на 2/3. За даними вчених, унікальний пам’ятник архітектури може зникнути вже до 2030 року.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *