На Вінниччині волонтери Червоного Хреста пропагують вакцинацію проти кору

Новини Вінниці

В Україні 255 волонтерів і співробітників Червоного Хреста займаються поширенням інформації про важливість вакцинації проти кору. Волонтери діють у Вінницькій,  Чернівецькій, Тернопільській, Одеській, Харківській, Івано-Франківській та Київській областях та в Києві.

Днями у Вінниці на Європейській площі Товариство Червоного Хреста України  організувало  флешмоб «Вакцина діє!»

  • Ми продемонстрували, що завдяки колективному імунітету навіть невелика кількість людей, яким за медичними показниками вакцинуватися не можна, теж є захищеними, – прокоментував акцію  організатор, командир загону швидкого реагування Вінницької обласної організації Товариства Юрій Марценюк.

За словами фахівців, на спалах кору в Україні впливає низький рівень вакцинації населення. У 2018 році відсоток вакцинованих новонароджених дітей склав лише 54%, який є майже найнижчим у світі. Це значно менше, ніж рівень у 95%, рекомендований Всесвітньої організацією охорони здоров’я. Рівень у 95% захищає навіть тих людей у суспільстві, які не можуть бути вакциновані через медичні протипоказання.

  • Кір як одна із найбільш заразних і небезпечних ускладненнями інфекцій є загрозою національної безпеки України, – зазначає проф. Микола Поліщук, в.о. Президента Товариства Червоного Хреста України. – Ми вважаємо обов’язком кожного громадянина нашої країни вберегти себе та оточуючих від захворювання на кір.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, в 2018 році було зареєстровано 54 000 випадків захворювань, а в 2019 – уже  понад 48 000.

Довідка. Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП) виділила 109 000 швейцарських франків із Фонду реагування на надзвичайні ситуації (DREF), щоб допомогти Товариству Червоного Хреста України зробити внесок у боротьбу зі спалахом кору в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *