Вінницька міськрада зробила перший крок до передачі у власність міста обласного водоканалу

Новини Вінниці

Вінницька міська рада, сьогодні, 30 серпня, ухвалила рішення «Про надання згоди на прийняття у комунальну власність Вінницької міської об’єднаної територіальної громади майна комунального підприємства «Вінницяоблводоканал». Підприємство знаходиться на території Вінниці і надає послуги мешканцям міста, тож у муніципалітеті вважають доцільним підпорядкувати його міській громаді. Тепер згоду на передачу водоканалу має надати обласна рада.

  • Ми направимо це рішення обласним депутатам для прийняття відповідного рішення щодо передачі комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» у власність територіальної громади міста Вінниця, – зазначив міський голова Сергій Моргунов

Міський голова зауважує: процес перепідпорядкування підприємства буде довгим та складним, тому що наразі у міській раді не знають, якою є стратегія розвитку «облводоканалу», проте бачать проблеми, які має підприємство, зокрема застарілі очисні споруди. Крім того, вирішення потребує питання підготовки та очистки води а також ремонту водогонів і системи каналізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *