Вирахували час, зрізали замки: подробиці крадіжки хімікатів на Вінниччині

Новини Вінниці Топ

На одному із сільгосппідприємств, з яких вночі 9 червня викрали майже півтори тонни хімікатів для обробки рослин, повідомили подробиці зухвалого злочину. Зловмисники точно вирахували час, коли поряд не буде охоронців, зрізали замки, прокралися на склад і завантажили до автобусу дорогі, якісні гербіциди та фунгіциди. Разом із ними прихопили 11 мішків насіння соняшника. Економіст фермерського господарства Сергій Муравель впевнений – крадене злодії планували продати.

  • Вони могли навіть продати їх якимось приватному підприємству, який тримає близько триста гектар землі, він собі ніде не подає, шо він його використав, вони продали йому за пів ціни і покропили нормально. Гербіциди якісні і дорогі. Той самий «Майстер Пауер» коштує приблизно десь тисячу сімдесят гривень за літр, – сказав він

Нагадаємо, вранці 9 червня у селі Збаржівка Погребищенського району у ставок перекинувся  автомобіль MerсedesSprinter, що перевозив викрадені на сільгосппідприємствах каністри із хімікатами. Внаслідок аварії частина ядовитих речовин вилилися у водойму. Через ризик потрапляння хімікатів до ріки Рось, із якою сполучена водойма, комісією ТЕБ та НС Білоцерківського району Київської області прийнято рішення про тимчасове припинення роботи водозабору. Пізніше результати аналізу не виявили перевищення шкідливих речовин у Росі, сам ставок огороджений, купатися, пити з нього воду та пасти поруч худобу неможна.

Попередня сума збитків завдана сільгосппідприємствам Вінниччини через викрадені отрутохімікати, складає 870 тисяч гривень. Поліція має труднощі з пошуком зловмисників, оскільки вони втекли, а номерні знаки в Mercedes були зрізані. Крім того, знищений номерний ідентифікаційний номер кузова.  Їм загрожує до 12 років позбавлення волі за крадіжку та забруднення навколишнього середовища.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *