В озеро на Вінниччині перекинулася автівка з хімікатами, під загрозою ураження ріка Рось

Новини Вінниці Топ

У селі Збаржівка Погребищенського району в озеро перекинувся  автомобіль Merсedes Sprinter, що перевозив каністри із гербіцидами. Внаслідок аварії частина ядовитих речовин вилилися у водойму, є ризик забрудненя ріки Рось, із якою сполучене озеро. Небезпечне для навколишнього середовища ДТП трапилася сьогодні, 9 червня, близько 9:00.

За даними поліції, водій автомобіля з’їхав з проїзної частини в  водойму, транспортний засіб перекинувся та загорівся. Рятувальники підняли на поверхню і машину, і каністри. Повідомляється, що автомобіль не мав номерних знаків, а самі хімікати були викрадені з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. Під час аварії частина каністр розгерметизувалися і речовина витекла у воду.

Поліцейськими проводяться оперативні та розшукові заходи для встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб. Спеціальні служби роблять заміри води та локалізують можливу зону ураження.

Ріка Рось, у яку впадає озеро, протікає, зокрема, Київскою областю. Громадян просять тимчасово утриматись від купання, випасу ходби та вилову риби в акваторії річки.

Слідчим відділом Погребищенського відділення поліції  відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.242 ККУ (Порушення правил   вод). За такий злочин передбачено покарання – до 5 років  обмеження волі. Крім того, за фактами крадіжок гербіцидів у Козятинському та Липовецькому районах відкриті кримінальні провадження за ч.3 та ч.5 ст.185 КК України (крадіжка). Максимальне покарання за такі злочини, передбачене законодавством – від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

За матеріалами: Відділ комунікації ГУ НП у Вінницькій області

Фото: Бернт ван Донген

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *