Через витік гербіцидів у ставок на Вінниччині у Білій Церкві припинений водозабір

Новини Вінниці

У Вінницькій та Київських областях тривають заходи з ліквідації та попередження наслідків ДТП, в результаті якої до ставку у Погребищенському районі витекли гербіциди та стимулятори росту для сільгоспрослин . Ставок сполучується із річкою Рось, є ризик потрапляння у неї шкідливих речовин.

Як повідомляють у ДСНС, відповідно  до «Положення про єдину державну систему цивільного захисту»:

  • Місцевими органами виконавчої влади рекомендовано населенню утриматись від купання, вилову риби та випоювання худоби в акваторії р. Рось; представниками Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції відібрано проби води з ставка та р. Рось. Результати хімікобіологічного аналізу на вміст хімічних речовин у воді будуть 10 червня; комісією ТЕБ та НС Білоцерківського району Київської області прийнято рішення про припинення роботи водозабору з 23 год. 9 червня (запасу води для м. Біла Церква вистачить на 1 добу). При необхідності буде здійснюватися підвіз води;проводиться моніторинг якості води у місцях водозабору та водосховищах акваторії р. Рось. Ситуація перебуває на контролі у місцевих органів виконавчої влади та ДСНС України.

Нагадаємо, вранці 9 червня у селі ЗбаржівкаПогребищенського району в озеро перекинувся  автомобіль MerсedesSprinter, що перевозив каністри із гербіцидами. Внаслідок аварії частина ядовитих речовин вилилися у водойму, є ризик забрудненя ріки Рось, із якою сполучене озеро. Повідомляється, що автомобіль не мав номерних знаків, а самі хімікати були викрадені з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *