В Україні стартувала інформаційна кампанія “Я – громада”

Новини України

В Україні розпочалася Всеукраїнська інформаційна кампанія «Я – громада!», яка організована спільно Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Програмою «U-LEAD з Європою».

Про це йдеться в прес-релізі Програми «U-LEAD з Європою», який є в розпорядженні Укрінформу.

  • Інформаційна кампанія «Я – громада!» має на меті інформувати населення про реформу децентралізації, виклики і переваги створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ), новий етап реформи. На сьогодні ця реформа визнана однією з найбільш успішних – за п’ять років в Україні створено 899 ОТГ (тільки за останній місяць – 11 нових), нині призначено вибори ще у 66 громадах. За темпами об’єднання Україна суттєво випередила європейські країни, і, за прогнозами уряду, процес добровільного об’єднання буде завершений у 2020 році, – йдеться у повідомленні.

Інформаційна кампанія передбачає проведення комунікаційних заходів з метою навчання громад ухвалювати усвідомлені рішення щодо об’єднання, визначати та усувати об’єктивні та суб’єктивні перешкоди на шляху до створення ОТГ, поширювати та використовувати позитивний досвід уже об’єднаних громад, залучати громадян до активної участі у покращенні життя в громадах та забезпечення їхньої спроможності.

Кампанія «Я – громада» пройде у 39 населених пунктів у різних областях України.

У рамках туру відбудуться як панельні дискусії, так і масштабні інформаційно-просвітницькі заходи у форматі Містечка децентралізації, де буде представлено модель сучасної ОТГ та різні сфери її діяльності: освіта, охорона здоров’я, екологія, ЦНАП, спорт тощо. У такий спосіб організатори проекту мають на меті підвищити обізнаність громадськості щодо реформи децентралізації та заохотити громадян ставати агентами змін.

Перший захід відбувся у смт Сарата Одеської області, в заході взяли участь понад 150 учасників публічної дискусії педагогів, лікарів, громадських активістів, представників місцевої влади, депутатів, бізнесменів, молоді.

Програма “U-LEAD з Європою” фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: facebook.com/iamhromada/

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *