У селі на Вінниччині відкрили завод з виробництва натуральної молокопродукції

Новини Вінниці

У селі Каташин, що в Чечельницькому районі, запустили в експлуатацію сучасний молокопереробний «Villa Milk». Особливість підприємства в тому, що воно має завершений цикл виробництв – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання. Це дозволяє досягати показників найвищої якості продукції, каже його власник Павло Каленич. Відповідно до вимог міжнародних стандартів на підприємстві впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000. Потужність підприємства складає 5 тонн молока за зміну. З нього наразі виробляють шість видів молочної продукції (молоко, ряжанку, сметану та кефір різної жирності)  у майбутньому асортимент поповниться йогуртами, маслом, м’якими сирами та бринзою.

  • Коли постало питання переробки продукції, ми почали вивчати можливості і оцінювати виробничі потужності в різних країнах світу. Зупинили свій вибір на техніці від ізраїльської компанії «Tessa», яка поставляє своє обладнання на швецькі молокопереробні комплекси. Побачивши рівень підходу до виробництва молока у Швеції і оцінивши свої можливості ми зрозуміли, що можемо побудувати підприємство, яке нічим не поступатиметься європейським аналогам, а в окремих моментах, зокрема у плані високотехнологічного виробництва, буде навіть кращим, – говорить Каленич.

При проектуванні і будівництві молокопереробного комплексу були враховані всі вимоги міжнародних стандартів в сфері якості та безпеки харчових продуктів. Аналогів подібного молокопереробного комплексу на Вінниччині немає. Приміщення складається з приймального сектора, цеха виробництва кисломолочної продукції, виробництва твердих та м’яких сирів, склад готової продукції та тари, термостатних та холодильних камери. Поставка молока та вигрузка готової продукції розділені на окремі, які між собою не пересікаються. Коридор розділяє завод на два сектори: побутовий і виробничий, щоб перейти з одного в інший потрібно пройти через дезінфікуючий турнікет.

  • Ми у компанії «Villa Milk» робимо ставку на натуральність. Пропонуємо споживачам якісну лінійку натуральних молочних продуктів, які виготовленні за унікальною технологією, – коментує директор підприємства Віталій Істратов. – Продукція «Villa Milk» зроблена у термостатний спосіб, який передбачає, що процес сквашування і дозрівання кисломолочної продукції відбувається безпосередньо в тій тарі, яку ви бачите на полиці в магазині. При термостатному способі виробництва готовий кисломолочний продукт є більш привабливим за зовнішнім виглядом: завдяки щільному згустку має непорушену структуру та насичений смак, що є перевагою в порівнянні з резервуарним способом виробництва.  Ми зацікавлені у тому, щоб подати до столу справжній живий продукт.

У майбутньому підприємство планує створити на своїй базі можливість для навчання студентів профільних вишів, а також розглядає перспективу приймати дітей і еко-туристів, які цікавляться виробництвом натуральної продукції. Для їхнього комфортного перебування поруч із заводом зводиться готельний комплекс та сувенірний магазин. Уже незабаром «Villa Milk» презентує нову сторінку своєї історії під назвою – органічний туризм.

Олеся ШУТКЕВИЧ, фото Олега НИЧА

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *