Держдеп: вже понад 23 країни визнали Гуайдо президентом Венесуели

Новини Світу

Сполучені Штати привітали офіційне визнання іншими країнами Хуана Гуайдо як тимчасового президента Венесуели та закликали інших міжнародних гравців приєднатися до цієї позиції.

На цьому наголосив у понеділок у офіційній заяві державний секретар США Майк Помпео.

  • Ми вітаємо сьогоднішнє рішення Австрії, Чехії, Данії, Німеччини, Естонії, Фінляндії, Франції, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Польщі, Португалії, Іспанії, Швеції та Сполученого Королівства про визнання Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели, – підкреслив Помпео.

Глава американської дипломатії також висловив позитивну оцінку резолюції Європарламенту від 31 січня про визнання Гуайдо.

Вони приєднуються до Сполучених Штатів, і вже понад 23 інших країни визнали Хуана Гуайдо як тимчасового президента відповідно до конституції Венесуели, – зауважив державний секретар.

Водночас, керівник Держдепартаменту США закликав усі країни, включаючи інші країни-члени ЄС, підтримати венесуельський народ, визнавши Гуайдо й підтримавши зусилля Національної асамблеї (парламенту країни) поновити конституційну демократію.

Помпео також звернувся до військових Венесуели захистити закон і громадян своєї країни.

  • Ми повторюємо свій заклик до венесуельських військових і сил безпеки, щоб вони підтримали конституцію своєї країни й захистили всіх громадян Венесуели, в тому числі тимчасового президента Гуайдо і його сім’ю, а також громадян США та інших країн в Венесуелі, – зауважили в Державному департаменті США.

Джерело: Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *