П’ять різновидів цитрусових на одному дереві

Новини Вінниці Статті

Свої перші екзотичні рослини селекціонер вирощував на балконі власної квартири. Потім він орендував старі, побиті життям і часом теплиці при київських школах. Але цього йому виявилося замало. Тож Анатолій Васильович сам розробляє унікальну технологію і будує за нею так звану теплицю-термос, що не пропускає холод зовні та не випускає тепло зсередини.

Оскільки на тамтешній території багато кротів, то теплицю на метр занурено у землю.завбачливий винахідник запатентував свій винахід в Європі — у Німеччині. Сьогодні основна стаття прибутку Патія — продаж теплоенергозберігальних проєктів “під ключ”.

Умовно її приміщення можна поділити на дві частини: в першій царює клімат субтропіків, у другій — тропіків. У першій ростуть апельсини, мандарини, оливки, лимони, в другій — кавові дерева, ананаси, гра­нати, папая.

Дерева-сади

Або, як їх ще називають, дерева-ферми. Це коли на одному дереві ростуть одразу, наприклад, і лайми, і лимони, і мандарини. Саме такими неймовірними деревами Олександр Васильович наполегливо займається останні років 20.

В Анатолія Васильовича є унікальне дерево-сад, або як їх ще називають, дерева-ферми.На ньому прижилися і плодоносять 5 різних рослин-родичів із цитрусових. На одній гілці – лайми, на другій — лимон Київський круп­ноплідний, на третій — мандарини, на четвертій прищеплено апельсин, а на п’ятій — грейпфрут. Загалом, селекціонер стверджує, що на одному дереві можна поєднати до 300 видів цитрусових.

За матеріалами tykyiv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *