Як назавжди позбутися гризунів на подвір’ї: навіть отрута не знадобиться

Новини Вінниці Статті

Гризуни – небажані гості на кожному подвір’ї. Вони можуть заподіяти багато шкоди, знайти тепле місце і почати розмножуватися. Коли їх стане багато, вони шукатимуть їжу у будинку. Деякі посаджені рослини можуть відлякати їх та зупинити нашестя.

Потрібно якнайскоріше позбутися мишей і щурів будь-яким способом. Якщо ви не бажаєте застосовувати хімічні препарати для знищення гризунів, можна скористатися народними дієвими методами, розповідає express.

  1. Цибуля

Гризунів відлякує запах цибулі. Потрібно взяти кілька великих цибулин, нарізати невеликими скибочками і розкласти по периметру саду, та у місцях, де були помічені непрохані гості. Цибулю змінюйте кожні кілька днів, не чекаючи поки вона почне гнити.

  1. Пір’я сови

Якщо у вас є можливість дістати совине пір’я, воно чудово відлякає надовго гризунів. Адже у природі сови полюють за мишами та щурами, тому присутність на подвір’ї пір’я стане “червоним прапорцем” для гризунів.

  1. Ефірні олії

Це найбезпечніший та найефективніший спосіб позбутися шкідників у саду. М’ята перцева, евкаліпт і цитронелла мають неприємний, для гризунів запах, який з легкістю прожене їх. Просто змішайте вибрану ефірну олію в пляшці з розпилювачем 1:9 та розпиліть по площі саду та подвір’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *