«За себе та за долю своїх дітей!»: у вінницькій «ЄС» закликали громадян до захисту демократії

Новини Вінниці Топ

Переслідуючи державницьку опозицію на догоду Путіну, Зеленський риє сам собі яму, а громадянське суспільство має підтримати Петра Порошенка задля збереження демократії в Україні. Про це сьогодні, 12 січня, під час прес-брифінгу заявив представник політради партії «Європейська Солідарність» у Вінницькій області Василь Зернецький.      

Відстояти демократію

Під час спілкування із пресою, політик запросив мешканців Вінниччини підтримати Петра Порошенка та приїхати вранці 17 січня до Києва, аби зустріти П’ятого Президента в аеропорту.

«Я запрошую всіх охочих у понеділок, 17 січня, приїхати до Києва, щоб не тільки зустрічати Порошенка, а відстояти демократію і ті надбання, які Україна отримала у 2014-ому – 2019-ому роках. Прийдіть за себе  та за долю своїх дітей!», – сказав Василь Зернецький.  

«Ми закликаємо підтримати Петра Порошенка навіть не тому, що він лідер нашої партії, і навіть не тому, що він – лідер опозиції. Зараз захищати Порошенка – означає захищати демократію та Україну. Українці ніколи не мирилися із кричущими атаками на опозицію, і яскравий тому приклад – ув’язнення Януковичем Юлії Тимошенко, яку тоді підтримували мільйони громадян, навіть якщо вона їм особисто не дуже подобалася. Люди просто розуміли, що то були репресії», – висловився представник «ЄС».

Василь Зернецький зазначив, що Зеленський, як і Янукович, намагається переформатувати українську державність за російським зразком. Але створити режим, де немає вільних ЗМІ, де опозиція у тюрмах, а політичне поле зачищене, в Україні неможливо, і це треба мирно показати владі.

Також він підкреслив, що партія допоможе скоординуватись людям, які бажають приїхати до столиці. Усі, хто хоче зустріти Порошенка у Жулянах, можуть звернутись до партії, їх «підкинуть» до місця призначення.

Зеленський «риє» сам під себе

Говорячи про мотиви кримінальної справи проти Петра Порошенка, Василь Зернецький наголосив на їхній абсурдності та підкреслив, що переслідування української опозиції «працює» виключно на догоду Путіну.

«За 2,5 роки більше ніж 130 кримінальних справ було порушено проти П’ятого Президента Петра Порошенка, і жодна з них не завершилась вироком. Сьогодні його звинувачують у державній зраді, і нічого крім відчуття абсурду це не викликає», – підкреслив політик.

«Саме за каденції П’ятого Президента було звільнено 2/3 окупованої території Донбасу, саме він зі свого благодійного фонду перераховував мільярди гривень на допомогу армії та на звільнення полонених», – нагадав він.

Разом із тим, Василь Зернецький підкреслив: у той самий час, коли Президент Порошенко працював задля захисту та збереження держави, комік Зеленський чотири рази ухилявся від повісток до військкомату, виступав в окупованій Горлівці для бойовиків та відвідував Москву. Коли ж маніпулятивні політтехнології зробили президентом самого Зеленського, він зробив чимало кроків, які цілком підпадають під державну зраду. Зокрема, «злив» операцію із затримання «вагнерівців».

Як стверджує представник «ЄС», Зеленський явно потурає Путіну і всіма своїми діями натякає на готовність піти на будь-які умови агресора. Бажання «зазирнути в очі Путіну» веде Зеленського шляхом переслідування української державницької опозиції.  

«Як непримиримий ворог Путіна, Порошенко є основним опонентом і для Зеленського, для якого немає нічого кращого за особисту зустріч з Путіним. Вочевидь, Зеленський виконує його політичне замовлення та на День ФСБ оголосив підозру Порошенку. Саме в той час, коли Порошенка не було у країні, щоб не зустріти юридичного спротиву», – каже Василь Зернецький.  

До того ж, каже Зернецький, атаки влади на опозицію є системними, і їхньою ціллю є далеко не тільки Порошенко.     

«Зеленський «риє» сам під себе, запроторюючи за ґрати таких людей як Ріфмастер, як генерал Павловський, Яна Дугар – людей, які воювали, які захищали нашу державу. При цьому за два з половиною роки – жодних вироків, лише заяви та претензії. Впевнений, справа Петра Порошенка має ту саму конотацію: це боротьба проти патріотів задля виконання вимог Путіна», – додає Зернецький

Контекст

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку оголосили підозру у кримінальному провадженні про державну зраду. Його підозрюють у сприянні діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» за попередньою змовою з групою осіб. За версією слідства, за сприяння Порошенка Україна у 2014-15 роках закуповувала вугілля з території ОРДЛО.

У Центральному штабі «Європейської Солідарності» кримінальне провадження проти Порошенка назвали сфабрикованим та заявили, що воно «перетвориться на такий же фарс, як і попередні». Під час спеціального брифінгу керівник Центрального штабу «ЄС» Олександр Турчинов відзначив, що підозра Порошенку в «енергетичній» справі виглядає особливо цинічно на тому фоні, що за 2,5 роки президентства Володимира Зеленського в державі була фактично зруйнована енергетична безпека. Він підкреслив, що  Україна за два останніх роки купила на 3 мільярди 100 мільйонів доларів російського вугілля, в тому числі вугілля, яке незаконно видобувається на окупованих територіях.

У Вінницькій організації «ЄС» кримінальне провадження проти Петра Порошенка назвали замовним. Воно, на думку партійного куратора Василя Зернецького,  є криком неспроможності влади, нездатної працювати ефективно.

Додамо, що сам Петро Порошенко наразі перебуває у дипломатичному турне. Зі слів п’ятого президента, наразі він «формує потужну коаліцію на підтримку України і протидії Росії».

«Як тільки я повернуся – ми поговоримо про державну зраду і сприяння фінансування тероризму», – заявив Порошенко, зауваживши, що підозра главі держави у держзраді – це перехід червоних ліній.

 З дипломатичного турне Петро Порошенко планує повернутись 17 січня.

Читайте також:

«Зеленський мене ненавидить і боїться»: Порошенко прокоментував справу про «державну зраду»

«Переслідування Порошенка – “шоу” для порятунку рейтингів влади», – Василь Зернецький

«Профанація судочинства»: у Вінницькій «ЄС» прокоментували арешт майна Порошенка

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *