«Профанація судочинства»: у Вінницькій «ЄС» прокоментували арешт майна Порошенка

Новини Вінниці Топ

Арешт майна Петра Порошенка є профанацією судочинства, що має на меті не лише залякати опозицію, а й відволікти увагу суспільства від проблем у державі. Таке переконання висловив голова Вінницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність», очільник фракції «ЄС» в обласній раді Андрій Гижко у коментарі для «Вінниця.ОК».

«Під керівництвом Офісу Президента чиниться профанація судочинства, яка накаляє ситуацію у суспільстві. Таким чином влада відволікає увагу від закриття підприємств, від невиплат людям заробітних плат, від скорочень співробітників у багатьох галузях. Зеленський як вогню боїться сильного лідера опозиції, який гуртує громадян та наново відбудовує міжнародну коаліцію на підтримку України. Він хоче залякати та затиснути Порошенка та всіх, хто його підтримує», – вважає Андрій Гижко.

Керівник вінницької «ЄС» також звернув увагу, що поки Петро Порошенко веде у Європі перемовини з партнерами по антипутінській коаліції, обраний від партії «Слуга народу» депутат Верховної Ради Євген Шевченко прибув до Казахстану, де заявив, що очікує введення російських військ на територію держави.

«Це красномовна ситуація. Хоч Шевченка і виключили з фракції «слуг народу», проте сам факт, що в команді Зеленського була така людина, багато говорить про нинішню українську владу», – каже Андрій Гижко.

Окрім того, політик підкреслив: арешт майна аж ніяк не доводить провини Порошенка у злочинах, які йому інкримінують. До того ж, це рішення було ухвалене за відсутності самого Порошенка та суперечить попередньому рішенню про обрання для нього застави.

«Вибіркове судочинство, не дочекавшись повернення Порошенка з дипломатичного турне, обирає для нього арешт майна як запобіжний захід. При цьому лише два дні тому йшлося про грошову заставу у цій справі. Але ж ці два рішення суперечать одне одному: як людина може внести за себе заставу, якщо всі її рахунки блокуються? Це вкотре доводить, що вся ця справа про так звану державну зраду – просто маячня і сюр від самого початку».

Читайте також:

Суд наклав арешт на майно Порошенка

«Повертаюся, щоб захищати Україну»: Порошенко повідомив, коли прибуде до Києва

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *