«Президент та влада копіюють Януковича»: Порошенку оголосили про підозру у держзраді

Новини Вінниці Новини України Топ

П’ятому Президенту України Петру Порошенку оголосили підозру у кримінальному провадженні про державну зраду. Про це заявили у Державному бюро розслідувань.

Як йдеться у повідомленні на сайті ДБР, «П’ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”».

Підозру Порошенку підписав в.о. генпрокурора заступник Ірини Венедіктової Олексій Симоненко. Це підтвердив адвокат П’ятого Президента Ілля Новіков. 

«Сьогодні вранці у кабінеті генерального прокурора України виявлено тіло. Професійне самогубство вчинив заступник генпрокурора Олексій Симоненко. Співчуття колегам, друзям та рідним можна надсилати на адресу: Київ, Різницька 13/15.

Подробиці самогубства такі. Дві години тому до будинку Петра Порошенка приїхала делегація з прокуратури, поцікавилися у охоронця, чи вдома п’ятий президент (він на конференції у Варшаві, але навряд чи вони самі цього не знали) та засунули у щілину хвіртки текст підписаної підозри “у справі про постачання вугілля” з ДНР” та повістку на допит на 23 грудня», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

У партії «Європейська Солідарність» кримінальне провадження проти Порошенка назвали сфабрикованим та заявили, що воно «перетвориться на такий же фарс, як і попередні». 

«Саме за прямими вказівками Зеленського було сфабриковано сотню кримінальних справ проти Петра Порошенка. Вже пройшло фактично 2,5 роки, і всі ці справи перетворилися на фарс», – заявив під час сьогоднішнього брифінгу керівник Центрального штабу «ЄС» Олександр Турчинов. 

Турчинов відзначив, що підозра Порошенку в «енергетичній» справі виглядає особливо цинічно на тому фоні, що за 2,5 роки президентства Володимира Зеленського в державі була фактично зруйнована енергетична безпека. Він підкреслив, що  Україна за два останніх роки купила на 3 мільярди 100 мільйонів доларів російського вугілля, в тому числі вугілля, яке незаконно видобувається на окупованих територіях.

Дії чинної влади в «ЄС» ототожнюють із діями Януковича.

«Сьогодні президент та чинна влада повністю копіюють Януковича і його режим, як у зрадницькій позиції щодо захисту країни, так і в боротьбі з політичними опонентами», – сказав Турчинов, резюмувавши, що команда Зеленського скопіює не тільки брудні технології президента-втікача, а й повністю повторять його фінал.

Нагадаємо, раніше про плани Офісу Президента оголосити про підозру Порошенку повідомляли колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак та екс-генпрокурор Юрій Луценко. Останній висловив переконання, що основною причиною тиску на П’ятого президента та лідера партії «Європейська Солідарність» є бажання  Володимира Зеленського зустрітися із Путіним віч на віч. Для того, щоб така зустріч відбулась, переконаний Луценко, Офіс Президента має виконати низку забаганок Кремля, зокрема – арешт українських політиків, яких Володимир Путін вважає своїми особистими ворогами.

Разом з тим, на думку Трепака,  в Офісі Президента очікують, що тиск на Петра Порошенка, як на головного опозиційного політика та основного конкурента Зеленського, допоможе їм врятувати рейтинги влади.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *