Тролейбус по 6, автобус ‒ по 7: у Вінниці просять переглянути підвищення вартості проїзду

Новини Вінниці

10 червня вінничанин Максим Пєсков зареєстрував петицію до міської ради з проханням переглянути підвищення вартості проїзду в муніципальному транспорті міста. На думку чоловіка, двократне зростання вартості збільшить соціальну напруженість у Вінниці. Відтак, автор звернення пропонує збільшити вартість проїзду в трамваї та тролейбусі лише до 6 гривень, а в автобусі ‒ до 7-и.

«В такій кризовій ситуації, яка склалась в нашій країні, подорожчання вінницького муніципального транспорту є недоречним. Двократне підвищення вартості за проїзд збільшить соціальну напруженість в місті. Муніципальний транспорт ‒ повинен бути доступний для містян. Пропоную міській владі розглянути варіант підвищення цін у такому форматі: 6 грн — трамвай, тролейбус, 7 грн — автобус. Прошу всіх небайдужих підтримати дану петицію», ‒ йдеться в зверненні.

Для того, щоб петицію розглянули, за неї мають проголосувати 350 вінничан. На сьогодні звернення вже підтримали 69 громадян. Збір підписів триває протягом 13 днів.

Підтримати петицію можна за ЦИМ посиланням.

Нагадаємо, 4 червня на сайті міськради оприлюднили проєкт рішення щодо підвищення вартості проїзду в муніципальному транспорті міста. За проєктом, вартість проїзду в усіх видах транспорту має зрости до 8 гривень.

Раніше у Вінницькій транспортній компанії повідомлялося, що відповідно до підрахунків, в організації вважають економічно обґрунтованим тариф 15 гривень за проїзд в електротранспорті та 18 гривень ‒ за проїзд в автобусі. В свою чергу, очільник департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов називав оптимальним тарифом 8 гривень за проїзд.

Проєкт рішення міської ради вінничанам пропонують обговорити протягом місяця.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *