Не більше 8 гривень: в міськраді прокоментували підвищення вартості проїзду в транспорті Вінниці

Новини Вінниці Топ

В департаменті економіки та інвестицій Вінницької міської ради визначили єдиний тариф для проїзду в муніципальному транспорті міста. Як розповів 3 червня «Місту над Бугом» очільник департаменту Максим Мартьянов, оптимальним тарифом вважають 8 гривень за поїздку.

Водночас, чиновник зазначив, що надані розрахунки ВТК ‒ об’єктивні, але потрібен баланс.

«До виконавчих органів міської ради звернулось комунальне підприємство «Вінницька транспортна компанія» з проханням переглянути тарифи на проїзд у міському авто та електротранспорті. Запропонували тариф 15, 19 на проїзд в електротранспорті і 18, 06 в автобусах. Ми перевірили розрахунки, і можу сказати, що вони об’єктивні. Проте, з урахуванням економічної ситуації в країні, зростання цін на все і водночас  низьку платоспроможність населення, – міська влада не може допустити такого зростання ціни приїзду. Адже ми повинні подбати про вінничан. Проаналізувавши витрати та пасажиропотік у розрахунках планових тарифів, провівши ряд переговорів, зокрема і з транспортниками, вважаємо, що максимальна вартість поїзду в муніципальному транспорті може становити не більше 8 грн», – зазначив Максим Мартьянов.

Втім, в департаменті і розуміють, що подібний тариф буде завідомо збитковим для транспортної компанії, а значить, про розвиток транспортної системи міста поки не йтиметься.

«Приміром, для електротранспорту в цьому тарифі 8 грн ми були змушені зменшити таку статтю, як «витрати на утримання, експлуатацію та ремонт, основного виробничого обладнання», з нормативних майже 190,0 млн грн – до мінімальної потреби у розмірі 60,0 млн грн, оскільки рухомий склад, а це 207 одиниць електротранспорту, необхідно на постійній основі підтримувати у справному стані, адже це безпека пасажирів», – пояснив директор департаменту економіки та інвестицій.

За його словами, оскільки подібний тариф не покриє витрати, з міського бюджету й надалі частково дотуватимуть ВТК. Тим не менш, в департаменті сподіваються, що незабором в країні послаблять карантин, і пасажиропотік знов зросте в півтора рази, що дозволить збільшити й прибутки транспортної компанії.

Проєкт рішення виконкому щодо підвищення вартості проїзду опублікують 4 червня. Протягом місяця містян запрошують долучитися до обговорення щодо вартості проїзду в муніципальному транспорті міста.

Після цього проєкт рішення винесуть на розгляд виконкому міськради.

Нагадаємо, днем раніше очільник Вінницької транспортної компанії повідомив, що, відповідно до підрахунків, в організації вважають економічно обґрунтованим тариф 15 гривень за проїзд в електротранспорті та 18 гривень ‒ за проїзд в автобусі.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *