Вінницькі партійці йдуть з «Голосу» через «узурпацію» та «рейдерство»

Новини Вінниці Топ

Більшість партійців Вінницької обласної територіальної організації партії «Голос» покидають лави політичної сили. Спільну заяву про вихід з партії підписали 15 членів Вінницької терорганізації з 29-ти. У керівництві «Голосу» зазначили, що заяв «на вихід» від очільників обласної парторганізації поки не отримували.

Заява про вихід з партії за підписом 15 членів вінницького «Голосу» опублікована на Facebook-сторінці «Голос.Вінниця». У дописі йдеться, що підписанти виступають проти «процесів, які нині відбуваються у партії».

У партійців викликають невдоволення «узурпація та зловживання владою з боку керівництва» (йдеться про очільницю «Голосу» Кіру Рудик); «кулуарні перемовини з Офісом Президента України та ПП «Слуга народу»»; «чистки незгодних партійців» (виключення Сергія Притули з політради, усування керівників обласних парторганізацій); «цілковите ігнорування заяв територіальних осередків»,  «підтримка кон’юктурних політичних рішень» та «рейдерство партії».

«Мусимо констатувати, що така позиція керівництва партії протирічить нашим цілям та цінностям. Ми не хочемо асоціювати себе наразі з цією політичною силою», – пояснюють підписанти рішення про вихід із партії.

Ситуацію у Вінницькому територіальному осередку вже прокоментували у керівництві партії. У коментарі, опублікованому на сайті партії, йдеться, що наразі до центрального штабу «Голосу» надійшли скан-копії заяв про вихід від 15 вінницьких партійців. Однак, «відповідно до процедури виходу з партії, мають надійти оригінали письмових заяв. Заяв від очільників цього осередку не надходило».

Нагадаємо, у червні 2020 року неформальний лідер «Голосу» Святослав Вакарчук склав мандат депутата Верховної Ради. За рік, 7 червня поточного року, про вихід з партії заявив один із фронтменів «Голосу», шоумен Сергій Притула.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *