Домашній арешт: Стерненку, за якого мітингували вінничани, змінили запобіжний захід

Новини Вінниці Топ

Активіста Сергія Стерненка звільнили з-під варти та перевели на цілодобовий домашній арешт. Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Одеси.

Судове засідання щодо зміни запобіжного заходу Сергію Стерненку та Руслану Демчуку відбулось сьогодні, 9 квітня.

«Стерненку і Демчуку дали цілодобовий домашній арешт», – інформує Telegram-канал Сергія Стерненка.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до семи років позбавлення волі . Його разом із Демчуком звинувачують у викраденні керівника одеського відділення проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича у квітні 2015 року.

За версією слідства, одним з чоловіків у масках, які напали на Щербича, був Сергій Стерненко. Сам Стерненко відкидає свою причетність до викрадення, а справу називає сфабрикованою. Стерненко також висловив переконання, що за рішенням проти нього стоять генпрокурорка Ірина Венедіктова, заступник голови Офісу президента Олег Татаров та мер Одеси Геннадій Труханов.

На підтримку Сергія Стерненка впродовж лютого-березня відбулись мітинги по всій Україні. У Вінниці перша акція відбулась 23 лютого. Після цього у місті збирали підписи до міської та обласної ради з надією, що ті зверненуться до Президента, Парламенту та Уряду із осудом переслідування Стерненка.

Згодом Згодом акції відбулись 8 та 20 березня.


Та найгучніші протести на підтримку Стерненка пройшли у Києві. Так, 20 березня мітингарі обмалювали стіни Офісу Президента та вибили шибки дверей установи. За звинуваченням в останньому був затриманий вінничанин Влад Сорд (Стафійчук).

Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *