Готуються протестувати та звертатись до облради: вінничани підтримали Стерненка

Новини Вінниці Топ

Мешканці Вінниці висловили содідарність із засудженим до семи років ув’язнення Сергієм Стерненком. Вчора, 23 лютого, у місті відбулась акція на підтримку колишнього голови «Правого сектору» Одещини.

Кількадесят вінничан зібралися на Майдані Небесної Сотні, щоб висловити своє невдоволення судовим вироком одеситу Сергію Стерненку. Люди вигукували гасла «Свободу чесним! Свободу патріотам!», “Ми не віримо кишеньковим судам”, “Сьогодні його, завтра – усіх нас”.

Протестувальники також пройшли ходою до обласної прокуратури та міської ради.

В подальшому активісти домовились координувати свої дії. З цією метою у Facebook було створено спільноту «Свободу Стерненку – Вінниця», адміністратором якої є редактор видання Veжа Андрій Качор.

«В цій групі анонсуватимемо вірогідні наступні акції та взагалі координуватимемо діяльність. Наголошую, що ця група і взагалі ініціатива, яка сьогодні стихійно виникла, не належить жодній партії чи політикам. Це виключно бажання об’єднати небайдужих вінничан у такій ситуації, яку маємо», – пише він на сторінці спільноти.

Під цим же постом активісти домовились зустрітись сьогодні о 19:00, щоб підготувати звернення до обласної ради.  

Долучились до підтримки Стерненка і місцеві громадські організації. Так, голова ГО «Автомайдан Вінниччини» Таїса Гайда на своїй сторінці у Facebook запропонувала влаштувати у суботу пікет під будівлею обласної прокуратури.

«Ну шо в суботу під прокуратурою у Вінниці хто не їде до Києва?», – спиталася вона.

Суть справи

Приморський районний суд Одеси 23 лютого засудив до семи років позбавлення волі одеського активіста, правника, учасника Революції Гідності та колишнього керівника обласного «Правого Сектору» Сергія Стерненка.

Як передає ВВС-Україна, вирок Стерненку стосується справи про викрадення й катування керівника одеського відділення проросійської партії “Родіна” Сергія Щербича у квітні 2015 року.

За кілька днів до того, як Щербич мав отримати мандат депутата однієї з райрад Одеської області, його викликали на зустріч, а звідти відвезли у невідомому напрямку з мішком на голові, били і вимагали відмовитися від депутатства.

За версією слідства, одним з чоловіків у масках, які напали на Щербича, був Сергій Стерненко. Сам Стерненко відкидає свою причетність до викрадення, а справу називає сфабрикованою.

Стерненко також висловив переконання, що за рішенням проти нього нібито стоять генпрокурорка Ірина Венедіктова, заступник голови Офісу президента Олег Татаров та мер Одеси Геннадій Труханов.

Активіста вважають ледь не особистим ворогом Труханова через його участь у багатьох розслідуваннях та протестних акціях щодо роботи міськради Одеси.

Сергій Стерненко звинувачує у причетності до справ проти себе представників юриста Андрія Портнова – заступника голови Адміністрації президента Януковича, який повернувся в Україну після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського. Андрій Портнов справді часто пише про Сергія Стерненка у своєму Telegram і називає того “одеським вбивцею, якого покриває влада”.

Є питання і до судді судді Віктора Попревича, який оголосив вирок у справі про викрадення. Ще в часи роботи в Донецьку ві “прославився” оздобленням свого маєтку бюстами Леніна і Сталіна, а вже в Одесі вирішив звільнити з-під варти ексдиректора дитячого табору “Вікторія”, де внаслідок пожежі загинуло троє дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *