Степанов розповів, коли на Вінниччині запровадять червону зону

Новини Вінниці Топ

На Вінниччині впродовж останнього тижня зберігаються високі темпи захворюваності на COVID-19. Впровадити в регіоні «червону» зону епідеміологічної небезпеки можуть у випадку, якщо протягом трьох днів зберігатиметься перевищення показників, раніше визначених Міністерством охорони здоров’я.

Про це під час брифінгу у Вінниці повідомив очільник МОЗу Максим Степанов.

«Коли ми говоримо про введення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки, відповідно до Постанови. Там чітко визначені критерії, за яких він вводиться. Перевищення двох критеріїв ‒ це введення відповідної «червоної» зони. Один з критеріїв ‒ це завантаженість ліжок, обладнаних киснем, якщо вона перевищує 65%. Ще один з критеріїв ‒ це рівень госпіталізації, який розраховується на 100 тисяч населення. Їх всього сім критеріїв. Якщо два критерії перевищені три дні поспіль, то, згідно з рішенням комісії з ТЕБ та НС, вводиться «червоний» рівень до стабілізації ситуації. Ситуація дійсно достатньо напружена ‒ 827 людей захворілих на COVID-19. Як тільки будуть підстави, то ніхто не буде «тягнути», будемо вводити відповідний «червоний» рівень», ‒ каже посадовець.

Як зазначив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, на сьогодні завантаженість ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію складає 62%.

«Ми ще готові приймати хворих. І можу зазначити, що резерв в області ще є», ‒ повідомив очільник ОДА.

Нагадаємо, станом на ранок 4 березня на Вінниччині зафіксували рекордні для регіону 827 випадків COVID-19 за добу.

На ранок 1 березня Вінниччина була лідером за кількістю нових інфікувань за добу.

Зазначимо, що адаптивний карантин в Україні діє з 24 лютого.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

1 коментар на “Степанов розповів, коли на Вінниччині запровадять червону зону

  1. Якби хворих госпіталізували згідно наказу департаменту про госпіталізацію хворих з підозрою та підтвердженим захворюванням на covid-19, то завантаження ліжок було б десь на рівні 10-20%, а по факту госпіталізують усіх, на даний момент місць в місті критично мало, але тут в допомогу вступають:- дзвінок з департаменту; – за домовленістю з головним лікарем, з начмедом,; за розпорядженням ще якихось “безсмертних”, які порушують законодавство України і користуються службовим становищем, а людям яким дійсно потрібна госпіталізація, важким хворим, залежним від кисню, і т.п. везуть на райони! Так що колір зони карантину залежить не від кількості захворівших, а від кількості порушень в наданні ” медичної допомоги”!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *