У Вінницькій міськраді затвердили порядок роботи із повідомленнями про корупцію

Новини Вінниці Топ

Виконком Вінницької міськради затвердив «Порядок організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами, у Вінницькій міській раді». Документ визначає засади та принципи організації роботи з повідомленнями про корупцію, а також порядок отримання та розгляду таких повідомлень.

Порядком встановлено, що інформація, наведена у повідомленні про корупцію, має стосуватися конкретного працівника апарату міської ради та її виконкому, секретаріату міської ради, виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів міської ради. Повідомлення має містити фактичні дані про порушення ним вимог, заборон та обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», які можуть бути перевірені. При цьому людина, яка повідомляє про незаконні дії, має навести прізвище, ім’я, по батькові посадовця, який ймовірно вчинив правопорушення, його посаду та місце роботи.

Згідно із нормами документу, співробітники міської ради можуть повідомляти про відомі їм факти корупції анонімно.

Саме ж повідомлення може бути подане в усній чи письмовій формі, приватною особою або групою осіб. Усне повідомлення викривач може викласти на особистому прийомі або за допомогою засобів телефонного зв’язку через телефонну «гарячу лінію» Вінницької міської ради. Письмове – надсилається поштою з поміткою «Про корупцію», вноситься через офіційний веб-сайт Вінницької міської ради, спеціальну електронну пошту Вінницької міської ради, передається викривачем особисто до відділу звернень Вінницької міської ради та її апарату, або до скриньки для кореспонденції Вінницької міської ради, або ж на особистому прийомі.

При цьому у документі міська рада декларує забезпечення безперешкодного доступу для подання повідомлення про корупцію та обіцяє реагувати на випадки порушень а також інформувати викривачів про те, як розглядаються їх повідомлення про корупцію. Особам, що повідомляють про корупцію, обіцяють захист та конфіденційність.

Саме ж повідомлення, згідно з порядком, підлягає попередній перевірці строком до 10 робочих днів, після чого приймається рішення про призначення внутрішньої перевірки або розслідування. У разі встановлення фактів кримінального порушення, матеріали перевірки передаються компетентним органам.

Громадяни, які хочуть проінформувати про корупцію у міській раді, можуть надіслати повідомлення на адресу: anti-corruption@vmr.gov.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *