фестиваль дерев’яної скульптури «Ладижинський гай – 2020» триває на Вінниччині

Новини Вінниці

Дерев’яна скульптура має на Вінниччині давні традиції. Приміром, у середньовіччі всі замки та фортеці подільські майстри робили з колод. З них будували палаци, а також предмети побуту та дитячі іграшки. Нині різьбленням по дереву прикрашають «Ладижинський гай».

Цими днями на Вінниччині у Ладижині відбувається ІІ фестиваль дерев’яної скульптури «Ладижинський гай – 2020».

«Маю на меті впровадити в Україні європейську практику фестивалів різьби по дереву. Проводжу такий фестиваль втретє, в Ладижині – вдруге», – наголосила арт-кураторка заходу Інна Березіна.

Метою таких фестивалів є перетворити дерев‘яної колоди на витвір мистецтва на очах у глядачів, а також створити парки скульптури та популяризувати мистецтва скульптури.

На фестиваль до Ладижину запросили виключно висококваліфікованих, визнаних в Україні та за її межами скульпторів. Над деревом працюють Андрій Кліщ, який робить скульптуру «Русалку», Сергій Кляпетура, який робить скульптуру «Козака». Це майстри з Кам’янця- Подільського. Богдан Гладкий з Івано-Франківська вирізає скульптуру «Ведмедя».

У відкритому для відвідувань режимі фестиваль працює щоденно з 9 до 18 години. За словами першої заступниці голови Вінницької ОДА Наталії Заболотної, встановлення виготовлених скульптур заплановане на 3 вересня у дендрологічному парку «Ладижинський гай», на території якого вже є п’ять композицій з дерева, виготовлених минулого року.

На наступний рік організатори запланували провести комплексний фестиваль, який передбачає створення композицій з каміння та деревени.

«Надзвичайна робота, яку у такому вируючому світі дуже рідко помічаєш, але такі моменти заставляють зупинитися, задуматись над чимось глибинним, аніж просто бігти уперед», – написала у Facebook Н.Заболотна.

Фото Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *