У бюджеті Вінниччини закладено 99 мільйонів на фінансування спорту, в тому числі на фк «Нива»

Новини Вінниці Топ

У Вінницькій ОДА запевнили, що фк «Нива» отримає бюджетне фінансування у 2020 році. Втім, в якому об’ємі буде профінансовано єдиний в області професійний футбольний клуб, наразі невідомо.

Як розповів кореспонденту «Вінниця.ОК» директор департаменту фінансів обладміністрації Микола Копачевський, загалом у бюджеті Вінницької області-2020 закладено 99 мільйонів гривень на фінансування галузі спорту. Частку з цієї суми отримають усі спортивні федерації Вінниччини, в тому числі і федерація футболу, яка і має визначити обсяг фінансування «Ниви».

  • В бюджеті закладена підтримка всіх спортивних федерацій області, і федерації футболу також. Ці кошти будуть розподілені колегією управління фізичної культури та спорту ОДА, – зауважив пан Копачевський

На думку ж голови ОДА Владислава Скальського, «Ниві» буде легше отримувати допомогу з бюджету, якщо клуб функціонуватиме у статусі комунального підприємства.

  • Дуже важливою є організаційна форма футбольного клубу. Ми маємо багато прикладів, коли клуб існує у формі комунального підприємства, і тоді проблем із бюджетним фінансуванням немає. Проте, коли він має іншу організаційну форму, із цим є складнощі. Треба визначатися з майбутнім «Ниви», – заявив очільник області

Думають про зміну форми власності і у керівництві «Ниви». Як повідомлялося раніше, в.о. президента клубу Вадим Кудіяров направив депутатам облради звернення про необхідність створення обласної комунальної структури на базі клубу.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *