На Віниччині за рік поліція отримала 120 повідомлень про «замінування»

Новини Вінниці Топ

Таку інформацію оприлюднено на офіційному сайті Національної поліції у Вінницькій області.  А 17 грудня на сесії Вінницької облради начальник поліції Вінниччини Юрій Педос повідомив:

  • Все частіше до підрозділів поліції надходять тривожні повідомлення щодо можливих вибухів у будинках, торговельних центрах, лікарнях, дитячих садочках м. Вінниці та районних центрах області.Загалом, у 2019 році ми відреагували  на близько 120 таких повідомлень про замінування, лише  за останній місяць перевірено сотні об’єктів.

За неправдиві повідомлення про замінування, згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення. За необдумані «жарти» дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф.

Сьогодні, 18 грудня, у своєму Telegram-каналі Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав:

  • Уряд посилив відповідальність для “мінерів” за завчасно неправдиве повідомлення про замінування будівель, лікарень та інших суспільно важливих об’єктів.  

Згодом пресслужба Кабміну пояснила:

  •  Передбачено обов’язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.  Також посилюється відповідальність за лже-замінування критично важливих об’єктів інфраструктури – передбачено позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *