У 2020-му Вінниччина отримає 80 мільйонів гривень «освітніх» субвенцій

Новини Вінниці Топ

Протягом 2020 року Вінницька область має отримати близько 80 мільйонів гривень державних субвенцій на розвиток освіти. За словами директора департаменту фінансів ОДА Миколи Копачевського, область вже отримала 43 мільйони гривень на придбання шкільних автобусів

  • Міністерство освіти виділило нам ці кошти для розподілу у наступному, для того, щоб ми не барилися з їхнім освоєнням, а спокійно передали на цільові потреби у першому кварталі 2020-го, – розповів посадовець  

Як уточнив Микола Копачевський, у 2020-му році громади Вінниччини власним коштом куплять три шкільні автобуси. Ще 12 спеціалізованих автобусів будуть придбанні за гроші державної субвенції для довезення до шкіл дітей з інвалідністю.

Також державне фінансування витратять на заміну кухонного обладнання опорних шкіл, розвезення підручників та інші послуги.

Крім того, каже пан Копачевський, область має отримати  бюджетний трансферт на фінансування третього етапу «Нової української школи». Він зазначив, що на нові стандарти освіти усю молодшу школу мають перевести у 2021-2022 навчальному році.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *