Долає виклики, посміхається та ходить на перев’язки: вінничанин Сергій Довгань відновлюється після трансплантації печінки (відео)

Відео Новини Вінниці

Вже цієї п’ятниці виповниться місяць, як вінницькому рятувальнику Сергію Довганю пересадили печінку. Про теперішній стан чоловіка та про виклики, що стоять перед ним на шляху до одужання – у сюжеті «Суспільного».

  • Коли ми його везли, він був, як казали білоруські лікарі, «умірающій пациент», а зараз він посміхається, ходить на перев’язки, – радісно каже Тетяна, дружина Сергія

За словами Тетяни, тепер його чоловік має щотижня здавати специфічний аналізи, які визначають вміст у крові речовин, які допомагають трансплантованому органу прижитися, проте їх роблять лише у Харкові, Києві та Запоріжжі.

Нагадаємо, що 37-річний вінничанин Сергій Довгань хворів на синдром Бадда-Кіаррі – рідкісне захворювання, що викликає тромбоз печінкових вен, через що страждають усі системи організму. Врятувати Сергія могла лише трансплантація життєво необхідного органу. Операцію згодились провести білоруські лікарі, проте її вартість – 2 600 000 гривень, була не підйомною для родини. Кошти збирали, організовуючи благодійні акції, зокрема благодійний марафон. Необхідну суму було зібрано, і 29 жовтня Сергія прооперували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *