Вінницькому рятувальнику Сергію Довганю трансплантували печінку

Новини Вінниці Топ

Вінничанину Сергію Довганю, що боровся із рідкісним синдром Бадда-Кіаррі, трансплантували печінку. Операцію зробили у Мінську. Радісною звісткою поділилася дружина 37-річного підполковника ДСНС Тетяна.

За її словами, про те, що для Сергія знайшовся донор, білоруські лікарі повідомили через півдоби після того, як на рахунок лікарні надійшли кошти на операцію.

  • Такого блискавичного розвитку подій ми обидвоє не чекали, а тому визнаємо: без втручання Творця, безперечно, не обійшлося. Це було дивовижно, надприродно і лячно водночас. У той день зранку Мінський центр повідомив мені, що кошти зайшли на рахунок. Кілька годин у мене була ейфорія, бо вперше в житті я мала справу з такою колосальною сумою і страшенно нервувала. Ввечері ми встигли обговорити, яким чином плануємо добиратися в Мінськ, якщо раптом нам подзвонять посеред якоїсь найближчої ночі. Стан Сергія на той момент уже був критично небезпечним. Необхідність далекої дороги напружувала, тож розмову відклали до ранку… А оте гіпотетичне “раптом” настало менш, ніж за пів доби.
    Зосереджений жіночий голос розбудив мене вдосвіта і повідомив, що є донор, а нам дано всього 10 годин на дорогу,
    – пише Тетяна у Facebook

Далі, продовжує пані Довгань, події почали розгортатися стрімко.

  • Після таких шалених зборів я без усяків сумнівів сама можу служити в ДСНС)))
    Валіза складена за 10 хвилин, брат Сергія терміново скасовує відрядження, а сестра (дякувати Богу) забирає останні два квитки на найближчий авіарейс… І ще один для себе випадково «виліплює» уже перед в’їздом в Жуляни. Це був наш перший з Сергієм політ, та ми цього навіть не усвідомили, бо з сьомої ранку почувалися, як натягнута струна. Прямо з аеропорта у Мінську – стрімголов в Центр трансплантації. І тут же, вночі Сергія підняли в операційну. А через пару днів у фінансовому відділі лікарні мені сказали, що не пам’ятають, коли було щось подібне. З «сьогодні» на «завтра» знайти донора – це втручання неба.

Тепер, каже вона, Сергій «звикає до нової печінки, вона – до нього ».

  • Він тепер частково білорус і має два дні народження: один у паспорті, інший – у протоколі операції, – зазначає жінка

До слова, синдром Бадда-Кіаррі – рідкісне захворювання, що викликає тромбоз печінкових вен, через що страждають усі системи організму. Врятувати Сергія могла лише трансплантація життєво необхідного органу. Операцію згодились провести білоруські лікарі, проте її вартість – 2 600 000 гривень, була не підйомною для родини. Кошти збирали, організовуючи благодійні акції, зокрема благодійний марафон. Про те, що необхідну суму зібрано, Тетяна повідомила 31 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *