На Вінниччині судитимуть поліцейського, якого звинувачують у смерті активіста

Новини Вінниці Топ

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо співробітника поліції, чемпіона області із самбо Сергія Пивовара, який проходить підозрюваним по справі Олександра Комарніцького. Як інформують у ДБР, оперуповноваженому інкримінують перевищення службових повноважень, що призвели до смерті людини.

За версією слідства, «правоохоронець запропонував громадянину бути понятим під час вилучення бойових припасів. Отримавши відмову, між ними виник конфлікт, в результаті якого, правоохоронець наніс чоловіку удар кулаком в обличчя. Від удару потерпілий впав та вдарився головою об асфальтне покриття. Від отриманих ушкоджень чоловік помер у лікарні, не приходячи до свідомості».

Як повідомлялося раніше, 23 червня, у вінницькій лікарні помер побитий поліцейським партієць «Громадянської позиції», вінничанин Олександр Комарніцький. Постраждалий майже два тижні провів у комі. Побиття сталася 11 червня близько 23:00  біля однієї із зупинок громадського транспорту у Вінниці.

За даними правоохоронних органів, конфлікт трапився через відмову чоловіка стати понятим під час документування злочину. У поліції заявляли, що Комарніцький «відреагував агресивно та спровокував конфлікт, в ході якого отримав тілесні ушкодження». При цьому, за даними ГУ НП області, поліцейський «надав потерпілому невідкладну медичну допомогу та викликав швидку для подальшої його госпіталізації». У ДБР, яка взялася за розслідування інциденту, заявили, що «поліцейський відштовхнув чоловіка,  той упав на асфальт  й отримав тілесні ушкодження», а саме  «численні черепно-мозкові травми». На інцидент жорстко відреагував лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко, назвавши побиття «звірячим». 

Пізніше у мережі з’явилась інформація, що Пивоварова відпустили під домашній арешт.  

Поліцейського, підозрюваного у нанесенні смертельних травм, судитимуть за частиною 3 статті 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень із тяжкими наслідками). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *