Поліцейський, якого звинувачують у смерті вінницького активіста, вийшов з-під варти під домашній арешт

Новини Вінниці Топ

Поліцейського, чемпіона Вінницької області з самбо Сергія Пивовара, який проходить підозрюваним по справі Олександра Комарніцького, випустили з-під варти під домашній арешт. Про це повідомляє ресурс «33 канал», із посиланням на обласну прокуратуру.   

  • 23 червня прокуратура Вінницької області клопотала щодо взяття правоохоронця під варту. Хмельницький міськрайонний суд відмовив, обрав цілодобовий домашній арешт. Була внесена апеляційна скарга, 3 липня її задовольнили, й поліцейського взяли під варту строком на 60 діб без права внесення застави, — проінформувала  процесуальний керівник по даному кримінальному провадженню прокурор відділу Вікторія Калитко. — Підозрюваний, відповідно до КПК, має право після місяця перебування під арештом подати до суду клопотання зміни запобіжного заходу. Він скористався своїм правом. 6 серпня суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт, хоча ми й заперечували. Оскаржувати рішення, згідно з КПК, ми не мали права. Підозрюваний нині не повинен залишати місце постійного проживання, здав український та закордонний паспорти на зберігання слідчому, не контактувати зі свідками та з’являтись на виклик до слідчого. Крім того, у серпні після проведення службового розслідування підозрюваного звільнили з правоохоронних органів. Слідство триває.

Нагадаємо, 23 червня, у вінницькій лікарні помер побитий поліцейськими партієць «Громадянської позиції», вінничанин Олександр Комарніцький. Постраждалий майже два тижні провів у комі. Побиття сталася 11 червня близько 23:00  біля однієї із зупинок громадського транспорту у Вінниці.

За даними правоохоронних органів, конфлікт трапився через відмову чоловіка стати понятим під час документування злочину. У поліції заявляли, що Комарніцький «відреагував агресивно та спровокував конфлікт, в ході якого отримав тілесні ушкодження». При цьому, за даними ГУ НП області, поліцейський «надав потерпілому невідкладну медичну допомогу та викликав швидку для подальшої його госпіталізації». У ДБР, яка взялася за розслідування інциденту, заявили, що «поліцейський відштовхнув чоловіка,  той упав на асфальт  й отримав тілесні ушкодження», а саме  «численні черепно-мозкові травми». На інцидент жорстко відреагував Анатолій Гриценко, назвавши побиття «звірячим». 

Поліцейському, підозрюваному у нанесенні смертельних травм, висунули підозру за частиною 3 статті 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень із тяжкими наслідками). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *