Гриценко повідомив про жорстоке побиття поліцейськими свого однопартійця з Вінниці

Новини Вінниці Топ

Анатолій Гриценко заявив про побиття поліцейськими свого вінницького соратника Олександра Комарніцького. Як повідомив лідер партії «Громадянська позиція» на своїй Facebook-сторінці, інцидент трапився пізно ввечері 11 червня біля автобусної зупинки у Вінниці. Потерпілий знаходиться у реанімації з численними травмами голови і не приходить до свідомості.  

  • Олександр Комарніцький, наш партієць з Вінниці, спокійна врівноважена людина. Яку місцеві поліцейські по-звірячому побили прямо на автобусній зупинці. Кулаками і ногами по голові. Численні переломи черепа, перебуває у реанімації без ознак свідомості. За що побили? Хотіли прямо з вулиці залучити його понятим нібито по якійсь справі про вилучення у когось зброї, а Олександр відмовився, бо не мав до того жодного стосунку і поспішав додому за годину до півночі. Поліцейські кажуть, нібито він їм погрожував і хотів побити… Не вірю! Знаю Олександра добре, він був і делегатом З`їзду партії – спокійна відповідальна людина. Слідчі ДБР порушили проти поліцейських справу, побачимо – розслідують чесно, чи прикриють садистів у погонах (один з них, як виявилося, титулований самбіст), – написав пан Гриценко

Екс-кандидат у президенти також пообіцяв допомогти Олександрові та підтримати його родину, а також висловив своє невдоволення роботою МВС та її очільника.

  • Такою «реформована» поліція – нам, українцям, точно не потрібна, пане Арсен Авков!, – заявив він

Свою підтримку постраждалому однопартійцю висловив і голова обласного осередку «Громадянської позиції» Сергій Гайструк.

  • Боремося за життя Олександра Комарницького!Вірю у його мужній і сильний характер! Боже, допоможи йому скоріше одужати!, – йдеться у його дописі у Facebook

В свою чергу, в обласному управлінні національної поліції повідомляли, що побитий правоохоронцями чоловік у відповідь на прохання оперуповноваженого бути понятим під час документування злочину  «відреагував агресивно та спровокував конфлікт, в ході якого отримав тілесні ушкодження». При цьому додали, що поліцейський «надав потерпілому невідкладну медичну допомогу та викликав швидку для подальшої його госпіталізації».

У ДБР, яка взялася за розслідування інциденту, заявили, що «поліцейський відштовхнув чоловіка,  той упав на асфальт  й отримав тілесні ушкодження», а саме  «численні черепно-мозкові травми».

На час розлідування від роботи відсторонені працівник сектору кримінальної поліції та керівник Київського відділення поліції Вінниці. Тривають невідкладні слідчі дії. У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років.

Фото: 20 хвилин


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *