У Вінниці помер побитий поліцейськими соратник Гриценка (оновлено)

Новини Вінниці Топ

Побитий поліцейськими партієць «Громадянської позиції», вінничанин Олександр Комарніцький, сьогодні, 23 червня, помер у лікарні не приходячи до тями.  Про смерть соратника повідомив голова обласного осередку партії Сергій Гайструк.

  • Життя як мить… Сьогодні зупинилося серце чудової людини, палкого патріота України, Олександра Комарніцького. 
    Трагедія, яка червневого вечора сталася на вулиці нашого міста… Поліція, яка повинна охороняти спокій і мирне життя громадян – побила Сашу до стану, який став смертельним. За що? Тільки за те, що відмовився свідчити про те, про що не мав уявлення і за що не дозволяло його мудре сумління!
     , – написав він на своїй Facebook-сторінці

Як проінформував лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко, підозрюваному у нанесенні смертельних травм поліцейському висунули підозру. Він знаходиться під домашнім арештом.

Нагадаємо, 11 червня близько 23:00 у Вінниці поліцейські побили Олександра Комарніцького. До сьогодні  постраждалий знаходився у лікарні у стані коми.

За даними правоохоронних органів, конфлікт трапився через відмову чоловіка стати понятим під час документування злочину. У поліції заявляли, що Комарницький «відреагував агресивно та спровокував конфлікт, в ході якого отримав тілесні ушкодження». При цьому, за даними ГУ НП області, поліцейський «надав потерпілому невідкладну медичну допомогу та викликав швидку для подальшої його госпіталізації». У ДБР, яка взялася за розслідування інциденту, заявили, що «поліцейський відштовхнув чоловіка,  той упав на асфальт  й отримав тілесні ушкодження», а саме  «численні черепно-мозкові травми». На інцидент жорстко відреагував Анатолій Гриценко, назвавши побиття «звірячим». 

Додатково: сьогодні у ГУ НП області повідомили про відсторонення чотирьох керівників поліції Вінниччини через резонансну справу Олександра Комарніцького.

  • За розпорядженням Голови Національної поліції Сергія Князєва від службових обов’язків відсторонені начальник Київського відділення поліції Вінницького відділу, начальник управління кадрового забезпечення ГУНП, заступник начальника Вінницького ВП – начальник ВКП ГУНП та заступник начальника Київського відділення поліції Вінницького відділу поліції – начальник СКП ГУНП. Всі матеріали були передані до Державного бюро розслідувань, – інформує сайт відомства

Зауважимо, що на момент підписання відповідного розпорядження Олександр був ще живий.  Крім того, готуються документи для звільнення заступника начальника поліції Вінницької області, який відповідає за підготовку особового складу.

До того ж, у поліції зазначають, що «перерахували всю необхідну допомогу для лікування потерпілого». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *