У міськраді запевняють, що у Вінниці таки буде завод спортивного обладнання HEAD

Новини Вінниці

Завод із виробництва спортивного обладнання HEAD таки запрацює в індустріальному парку Вінниці, попри зависоку ціну, яку місцеві енергетики запросили за приєднання підприємства до електромереж. Впевненість у тому, що австрійські інвестори не «підуть» з міста, висловив директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян.

На своїй сторінці у Facebook посадовець зазначив, що плата за приєднання регулюється національним законодавством. Зі свого ж боку місцева влада робить все для комфортного ведення бізнесу на території громади:  

  • Місто тягне електромережі, будує підстанції, до яких в майбутньому підключиться зокрема і завод HEAD. Що стосується плати за приєднання, щоб отримати необхідну потужність від енергопостачальних компаній, – це регулюється національним законодавством, і місцева влада на цей процес, на жаль, не впливає. Хоча ми на всіх рівнях уже рік як ставимо це питання – потрібно змінювати ці закони. Ми в постійній комунікації з інвестором, він розуміє особливості та тонкощі українського законодавства. Тому на сьогодні можна говорити, що завод HEAD у Вінниці буде!

За словами очільника департаменту, місто власним коштом будує під’їзні дороги, прокладає водогін та каналізацію, а також будує електромережу до індустріального парку. Загалом на всі комунікації та будівництво під’їзних доріг на 2019-2020 роки місто  витрптить більше 100 млн грн.

Нагадаємо, 13 вересня у Вінниці розпочали будівництво заводу компанії HEAD (Австрія). Відомий у світі  виробник спортивних товарів HEAD  на аукціоні за 34,5 млн гривень придбав на території Вінницького індустріального парку ділянку площею 25 гектарів, на якій буде споруджено один із найбільших заводів із виробництва зимового спортивного спорядження.

Як стало відомо зі слів Ігоря Гуменного (директора компанії  UBC Engineering, яка є генпідрядником будівництва заводу), місцеві енергетики запросили 1,6 мільйонів євро за підключення підприємства до електроенергії, що поставило під сумнів реалізацію проекту.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *