У Вінниці енергетики запросили від австрійських інвесторів 1,6 мільйонів євро за підключення до електромереж

Новини Вінниці Топ

Вінницькі енергетики запросили 1,6 мільйонів євро за підключення до електромереж заводу австрійської компанії  Head, яка планує виготовляти спортивне обладнання в індустріальному парку міста. Про це повідомив Ігор Гуменний – директор компанії UBC Engineering (генпідрядник будівництва заводу). При цьому, каже Гуменний, під час укладання меморандуму про початок роботи в Україні, австрійським підприємцям обіцяли в десять разів меншу вартість підключення.

  • UBC Group веде спільний проект Head .. Коли вони підписували меморандум, ще з «попередньою» владою їм задекларували вартість підключення – 300 гр за кВт. Зараз оголосили – 3 972гр. за кВт. Їм потрібно мінімум 10 мВт. Це близько € 1.6 млн. ! – зазначив директорUBC у Facebook

На думку пана Ігоря, якби інвесторам одразу оголосили таку високу ціну під’єднання до електромереж, вони б не «зайшли» в Україну. Тим більше, що після підключення, підприємцям доведеться сплачувати за електроенергію за «найвижчим у Східній Європі тарифом».

  • Це потрібно заплатити, щоб тебе підключили і ти потім купував електроенергію! Австрійці перепитали, коли почули цифру: «це за що?». Вручну на листочку перераховували вартість кВт, перемножили на мегават, перепитували чи немає тут помилки. Якби їм оголосили ціну під час підписання меморандуму або до покупки землі їх би тут не було.  – переконаний він

Нагадаємо, 13 вересня у Вінниці відкрили будівництво заводу компанії HEAD (Австрія). Відомий у світі  виробник спортивних товарів HEAD  на аукціоні за 34,5 млн гривень придбав на території Вінницького індустріального парку ділянку площею 25 гектарів, на якій буде споруджено один із найбільших заводів із виробництва зимового спортивного спорядження.

У HEAD планували інвестувати в нове підприємство 80 мільйонів євро. При виході на повну виробничу потужність до 2022 року планується створити близько 1000 робочих місць.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *