У Вінниці – майстер-класи від зарубіжних онкологів: прооперують із десяток пацієнтів

Новини Вінниці

Подільський регіональний центр онкології запросив до міста над Бугом провідних світових онкологів та онкохірургів з Італії, Грузії, Азербайджану, Вірменії та України. Упродовж двох днів, сьогодні і завтра, вони ділитимуться передовим досвідом діагностики та лікування захворювань молочної залози та органів малого тазу. Окрім теоретичної частини з мультидисциплінарного лікування злоякісних новоутворень, на базі Подільського регіонального центру онкології відбудуться майстер-класи під час яких іноземні та українські онкохірурги виконають більше десяти оперативних втручань. Дивитися за процесом будуть усі учасники конференції, завдяки телетрансляції з операційного блоку. Газета «День» матиме можливість спостерігати за ходом операції безпосередньо в операційних. Репортаж вийде у найближчих номерах виданнях.

Як відзначив головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай, такий склад лікарів з європейським ім’ям приїздить до України вперше. Ідея провести такий науково-практичний захід виникла торів, під час зустрічі з партнерами з Євро-Азійського товариства по боротьбі із захворюваннями молочної залози (EURAMA). Вони організовували освітню міжнародну конференцію за участі онкологів, хірургів та мамологів із Швейцарії, Італії, Грузії та України. Тоді ж  всі домовилися, що такі «воркшопи» на базі того чи іншого закладу стануть традиційними.

  • Завдяки таким заходам, ми маємо можливість налагодити тісні контакти з онкологічними інститутами і клініками Європи та Азії, а практикуючі лікарі можуть ознайомлюватися з найсучаснішою інформацією про найбільш інноваційні методи лікування раку молочної залози. Адже медики, як ніхто знають, щоб лікування було максимально ефективним, лікар повинен постійно вдосконалюватися, вивчати новітні технології і впроваджувати їх в практику, – зазначив Володимир Шамрай. – Цього року ми вирішили розширити формат заходу, тому протягом двох днів лікарі з світовим ім’ям із Італії, Грузії, Азербайджан, Вірменії та України ділитимуться передовим досвідом діагностики та лікування захворювань не лише молочної залози, а й органів малого тазу, а також обговорюватимуть найефективніші, найоптимальніші методи боротьби із цими захворюваннями.

Організована міжнародна конференція «Актуальні питання діагностики та лікування онкологічних захворювань репродуктивної сфери» проходить одночасно на кількох майданчиках. Учасники заходу мають можливість не лише послухати доповіді провідних експертів та лікарів щодо найбільш актуальних питань сучасної мамології, онкогінекології та онкоурології, але й попрацювати у секціях, де у форматі діалогу, кожен бажаючий може задати кращим фахівцям в цій царині запитання, обмінятися власним баченням розвитку діагностики та лікування онкологічних захворювань репродуктивної системи.

Як повідомлялося, торік за ініціативи Подільського регіонального центру онкології, провідні онкологи з Італії, Грузії та України провели чотири операції з реконструкції молочної залози. Для проведення оперативних втручань обиралися пацієнти з раковою патологією, які вже перенесли операції в минулому або потребували видалення пухлини терміново. Перевагу надавали малозабезпеченим жінкам, які не мають можливості покрити витрати на проведення реконструкції молочної залози. Операції для них проводилися за рахунок фармацевтичних компаній, які надали необхідні препарати та засоби.

Нагадаємо, що рак молочної залози у жінок посідає перше місце серед онкологічних захворювань і є однією з головних причин жіночої смертності в усьому світі. Фактично кожен п’ятий випадок онкозахворювання — це рак молочної залози. В Україні упродовж останніх 20 років частота цього захворювання зросла в чотири рази — від 17 до 70 випадків на 100 тисяч жінок. Останнім часом спостерігається тенденція до зростання цього захворювання серед жінок працездатного віку. В Європі п’ятирічне виживання серед жінок із раком молочної залози становить 80 — 82 %, у США цей показник має 91 %, в Україні — лише 56 %.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *