«Восьминоги» та «Геть забобони»: «летючі слони» ВІННИЦІЯнського фестивалю отримали власників

Новини Вінниці Топ

Напередодні Дня міста, ввечері 13 вересня, на майдані Незалежності Вінниці нагородили переможців ХІІІ ВІННИЦІЯнського фестивалю комедійного та пародійного кіно. Оскільки урочиста церемонія відбулася у п’ятницю 13-го, стилістика заходу була оформлені під «хеллоувінську»: «привиди», «чорні кішки» та інша «нечисть» гуляли по сцені весь вечір.

  • Хто забув взяти із собою часник від нечисті? – жартував ведучий церемонії нагородження Юрій Горбунов

Старожили ВІННИЦІЯнського фестивалю, які відвідують його щороку, помітили, що цьогорічна церемонія нагородження перша за 13 років, що відбулась за хорошої погоди.

  • Я памятаю перший фестиваль, коли стояли навколо люди і думали: «що це за дурачки зібралися?» і пам’ятаю, як було холодно. А зараз тепло і гарно, і теплі посмішки навколо – жартуючи ностальгує Заслужений артист України Віктор Андрієнко

І дійсно, як для середини вересня погода була напрочуд сприятлива для заходів під відкритим небом. Гості фестивалю виходили на сцену у футболках, легких костюмах та сукнях, щоб оголосити новоспечених власників «золотих летючих слонів» – статуеток, якими відзначають найкращі фестивальні роботи.

Так, у номінації «Шорт, побери» перемогла короткометражна стрічка «Геть забобони» чеської студії Famo. Ця дотепна історія вчить глядачів не оцінювати людей за зовнішністю.

Кращою анімаційною роботою журі фестивалю визнало мультфільм про силу кохання «Восьминоги».

Приз за найкращу рекламу отримала реклама кабельного телебачення. Її, на жаль, ми показати не можемо, оскільки відео захищене авторським правом.

А от «слон» за найкращий пародійний кліп отримала команда «Чоткого паци» із пародією на хіт Артура Пірожкова «Зацепила».

Ніхто з переможців особисто за нагородою не приїхав, однак організатори фестивалю обіцяють передати усі статуетки законним власникам.

Свого «слона» отримав і співак та музикант Дмитро Шуров (Pianoбой), який написав музику до кінострічки «Поліна і таємниця кіностудії».

  • Це велика несподіванка для мене, дякую за «слона», – сказав Дмитро, пообіцявши написати музику до кінокомедії, яку незабаром зніматимуть у Вінниці

Вручили статуетку і особливому гостю фестивалю, російському художнику-мультиплікатору, автору мультфільму «Летючий корабель» Гаррі Бардину. Гаррі, чиї батьки родом з Вінниччини, у 2014 році підписав лист на підтримку України і не приховує своїх антикремлівських поглядів. До Вінниці метр привіз свою роботу «Слухаючи Бетховена» – мультфільм про непереможне прагнення до свободи та правди.

  • Дуже радий, що саме тут, на Батьківщині тата, я отримав цей приз. Коли я побачив цього оригінального слона, то захотів отримати такого самого, навіть попри те, що маю вже більше девяноста різних міжнародних нагород, – звернувся до публіки Бардин

Наступний ВІННИЦІЯнський фестиваль відбудеться у місті над Бугом вже за рік.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *