Епіфаній помолився разом із вінничанами та нагородив митрополита Симеона

Новини Вінниці Топ

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, сьогодні, 14 вересня, провів молебень у Свято-Преображенському соборі Вінниці. Візит очільника помісної церкви був приурочений до Дня Собору Вінницьких святих, який святкують саме цього дня.

Під час богослужіння митрополит згадав усіх святих, які народилися чи служили на Вінниччині: засновника братського колегіума при Вінницькому Вознесенському монастирі Петра Могилу, уродженця Хмільницького району Феодосія Чернігівського, засновника Лядівського скельного монастиря монастиря Антонія Печерського та інших.

Очільник ПЦУ також привітав близько трьохсот вірян, що прийшли цього ранку до собору, із Днем Вінниці та помолився за місто і його мешканців:

  • Святкування Дня Вінниці ми розпочинаємо саме із молитви та просимо, щоб Господь щедро благословляв нас. Нам є за що дякувати Богу, а особливо жителям Вінниці, бо воно багато у чому є зразковим для інших міст нашої держави. Я бажаю, щоб Господь і надалі допомагав вам досягати добрих успіхів

А предстоятелю Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, митрополиту Симеону, який сьогодні відзначає день янгола, Епіфаній вручив орден святого архістратига Михаїла І ступеня

  • Нехай архістратиг допомагає вам у нелегкій справі розбудови Вінницької єпархії!, – промовив він, – сказав Епіфаній

До слова, День Вінницьких святих був встановлений у 2015рроці  саме за ініціативи митрополита Симеона.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *