На Вінниччині екологи судитимуться зі спиртзаводом,який забруднює повітря

Новини Вінниці

Державна екологічна інспекція подала позов на підприємство «Тростянецький спиртовий завод». Справу розгляне Вінницький окружний адміністративний суд.  Екологи інформують, що намагаються добитися заборони використання державним спиртзаводом полів фільтрації (бардо поля).

Зазначається, що Вінницький окружний адміністративний суд своїм рішенням від 5 березня 2019 року зобов’язав Державне підприємство «Тростянецький спиртовий завод» виконати вимоги Припису від 18 жовтня 2018 року виданого Інспекцією. Оскільки судове рішення підприємством в добровільному порядку не виконувалося, Інспекція звернулася до Тростянецького районного відділу ДВС ГТУЮ у Вінницькій області щодо відкриття виконавчого провадження по справі. Станом на сьогодні судове рішення в повному обсязі не виконано. Підприємство продовжує здійснювати роботу з порушенням вимог природоохоронного законодавства, тому це стало підставою для повторного звернення до суду. 

Про результати розгляду справи громадськість буде проінформовано додатково. Нагадаємо, у червні цього року комісія ОДА  із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій призупинила роботу підприємства через шкідливі відходи, які воно викидає у навколишнє середовище. Місцеві мешканці, що потерпають від поганого повітря, неодноразово пікетували завод. Акції проходили  під гаслами «Досить нас травити!» та «Дайте нам дихати!»  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *