На Вінниччині призупинили роботу екологічно небезпечного спиртзаводу

Новини Вінниці

На Вінниччині тимчасово призупинив роботу Тростянецький спиртовий завод. Рішення про закриття екологічно небезпечного підприємства, сьогодні, 20 червня, ухвалила комісія ОДА  із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що з  моменту відновлення роботи заводу у  2015 році жителі селища Тростянець неодноразово скаржилися на сморід та небезпечні викиди з підприємства. Як зауважила голова Тростянецької ОТГ Людмила Червонецька, під час виробництва на спиртзаводі протягом доби утворюється 700 кубометрів барди – рідких відходів спирту, що доставляється по трубах на поля фільтрації, розташовані на північ від селища. Їх територія – понад 40 гектарів. Щодобово закачуються тонни органічних залишків, які гниють. Сморід, який від цього утворюється, несумісний із безпечною життєдіяльністю населення. Мешканці райцентру переконані, що оскільки відходи завод не очищує, процес бродіння продовжується, а з підвищенням температури повітря, вітром випаровування приносить до селища та навколишніх сіл.

  • Уникнути неприємних запахів можна за рахунок переробки відходів, чи встановлення біогазової установки. Відходи не повинні зберігатися під відкритим небом, створюючи загрозу для життя і здоров’я людей. Якщо вже є нестерпний сморід, це означає перевищення допустимої норми парів сірководню в атмосфері. Це може викликати отруєння, задуху, чхання, нежить та алергію, – заявила пані Людмила  

Небезпечний завод не працюватиме до повного усунення всіх недоліків по переробці відходів.

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *