Смажений кабан, рибна юшка та козацька каша: вінничан чекають на V фестивалі польової кухні пам’яті Тараса Сича

Новини Вінниці Топ

Купив брендовану тарілку – скуштував смаженого кабана та солдатської каші і разом з тим допоміг військовим на передовій. За таким принципом у Вінниці відбудеться V фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича.

Ювілейний фестиваль на честь загиблого в АТО польового кухаря з Вінниці пройде 29 червня у Центральному парку міста. Відвідувачів пригощатимуть стравами польової кухні і не тільки. У меню – козацька каша, борщ, овочеве рагу, рибна юшка, плов, куліш, пиріжки, та вареники. У якості головної страви дня – смажений кабан. Готуватимуть всю цю смакоту волонтери, рятувальники, військові та представники професійних училищ.  

  • Ми не будемо відходити від традицій і презентуємо ті страви, які разом із Тарасом готували на позиції «Зеніт». Це буде борщ, козацька каша і куліш, – розповіла волонтерка Валентина Погребняк, добра знайома Тараса Сича

Під час заходу кожен зможе поласувати чим захоче і у будь-якій кількості. Щоб вас нагодували на будь-якій з двох десятків локацій фестивалю, треба буде лише придбати спеціальну брендовану тарілку, які  продаватимуть по 50 гривень. Всі кошти від продажу підуть на придбання рюкзаків з медикаментами для бійців ООС.

  • Цього року ми збиратимемо кошти на рюкзаки з медичними препаратами першої необхідності для бійців на фронті. В нас вже є спонсори, які закуплять три-чотири комплекти таких рюкзаків, які будуть передані у різні військові частини. Скільки закупимо ще залежатиме від суми зібраних під час фестивалю коштів, – сказав представник фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський

Зауважимо, що вартість одного рятівного рюкзака приблизно 10 000 гривень.

  • Вважаю, що буде круто, якщо багато людей придбають тарілки і скуштують кожну страву на фестивалі. Таким чином вони допоможуть добрій справі, – додала пані Погребняк

Буде на фестивалі і концертна програма. Її забеспечать оркестр ДСНС, оркестр Національної гвардії, ансамбль афганців та творча майстерня «Зоряна мрія».  

До слова, Тарас Сич пішов на фронт з майдану, служив польовим кухарем у добровольчому батальйоні «Київська Русь». До війни працював будівельником. На волонтерських засадах допомогав ремонтувати монастир.

Загинув 13 лютого 2015 року у «Дебальцевському котлі», ворожий снаряд розніс його кухарську палатку. Тарасові було 48 років.

Олександр Сашньов


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *