На Вінниччині в аптеці продавали сильнодіючі препарати наркозалежним – у залог брали паспорти, телефони та посвідчення

Новини Вінниці

За ініціативи Барського відділу Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області, на виконання ухвали районного суду, було проведено обшук в приміщені однієї із аптек Барського району.

Правоохоронцями та головним спеціалістом Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, під час обшуку виявлено та вилучено 140 таблеток сильнодіючого лікарського засобу “СОННАТ”, які незаконно реалізовувались особам із наркозалежністю. Крім того,  було знайдено сім мобільних телефонів з картками різних мобільних операторів, шість паспортів громадян України, посвідчення водія, моряка, свідоцтво про реєстрацію автомобіля та ювелірні вироби, які наркозалежні залишили в заставу. В аптеці були також три боргових зошити, коробка з  111 упаковками препарату “СОННАТ” та 11 інструкцій до нього, 5 тис. доларів США та 32 тис. 500 гривень.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 321 КК України (тобто, порушення встановлених правил відпуску сильнодіючих речовин, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами, або сильнодіючих лікарських засобів), відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі досудове слідство триває.

 Процесуальне керівництво здійснює Барський відділу Жмеринської місцевої прокуратури.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *