“Сила і Честь”: Ігор Смешко представив команду, яку веде в парламент

Новини України

«Чому я за «Силу і Честь»? Бо тут немає кумів-сватів, братів-сестер. Тут в основу покладений професіоналізм». Ігор Смешко представив свою команду, яку веде у парламент.

У суботу, 8 червня, на з`їзді політичної партії «Сила і Честь» Ігоря Смешка було затверджено список кандидатів у депутати від політичної сили у загальнодержавному виборчому окрузі на виборах до Верховної ради України.

Керівник виборчого штабу Дмитро Гордон у вступному слові нагадав про успіх Ігоря Смешка на президентських виборах, а також зазначив, що саме партія «Сила іЧесть» докорінно змінить і реформує Україну.

  • Це людина, якій можна довірити майбутнє наших дітей, майбутнє України, – підкреслив Гордон та додав, що обираючи Смешка виборці обирають майбутнього прем’єр-міністра.

Лідер партії Ігор Смешко зазначив у вступній промові, що через короткий час, який пройшов після президентської кампанії, партія «Сила і Честь» ще не змогла повністю розкрити свій потенціал.

  • Але часи не вибирають, ми продовжуємо як політична партія консервативної демократії розбудову своїх регіональних осередків, – сказав він.
  • Ми впевнені, що навіть в умовах браку часу, ресурсів і доступу до популярних ЗМІ, в умовах, коли за нами немає олігархів, їх величезних фінансових і адміністративних ресурсів саме партія «Сила і Честь» стане тією силою, навколо якої буде сформовано парламентську більшість, –додав Ігор Смешко.

Очільник партії повідомив, що всього за півтора місяці вже два мільйони українцівповірили та готові голосувати за «Силу іЧесть».

  • Наша місія – привестисправжніх патріотів і професіоналів до всіх гілок влади, – підкреслив Ігор Смешко.

Особливістю нинішньої ситуації лідер партії назвав те, що в парламент мають прийти уже готові професіонали:

  • Тих, хто бажає змін – багато. Але у нас не буде жодної години на навчання. Сподіваюсь, що завдяки нашим кращим представникам Україна подолає і бідність, і корупцію, змінить модель олігархічної держави. Ми будемо робити все для внутрішньої безпеки, для того, щоб справедливість стала основною метою всіх гілок влади, – підкреслив Ігор Смешко.
  • Ми зробимо все для відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави. Так, всі втомилися, кращі патріоти віддали своє життя… Ми як ніхто розуміємо: потрібно припинити війну, потрібен мир. Але цей мир не може бути шляхом капітуляції. Нам потрібна перемога. Переможемо ми – переможе і Україна, –зазначив очільник партії «Сила і Честь».

Представляючи другий номер в списку – Олену Сотник, Смешко зазначив, що вона висококласний юрист, яка вже має досвід роботи у парламенті. А також захищала, надаючи правову допомогу, постраждалих під час Революції Гідності та відстоювала інтереси родин Небесної сотні.

  • Останні п’ять років Олена відчайдушно бореться за Україну на світових майданчиках, в першу чергу – у Парламентській асамблеї Ради Європи. Саме завдяки в тому числі потужній роботі Олени делегацію Російської Федерації в ПАРЄ було позбавлено права голосу і накладено санкції через анексію Криму. Впевнений, Олена продовжить свою боротьбу й в новому парламенті, – додав Ігор Смешко.

В свою чергу, Олена Сотник зазначила, що дійсно багато чого робила, знаходячись в опозиції: вносила закони про поліцію, про адміністративний суд і багато інших ініціатив, які «ініціативами і залишились».

  • У мене є відчуття: люди втомились, що політики багато говорять, але все залишається як є. І я хочу зробити для людей щось дійсно важливе, – зазначила вона.

Представлячи третій номер у списку партії– Рефата Чубарова, Смешко запевнив, що партія буде робити «все, щоб повернути кримських татарам їх корінну Батьківщину, Крим. І вирвати його з лап агресора». А також пообіцяв докласти зусиль, щоб захистити кожну кримськотатарську родину.

  • Шановний Рефат-ага, ви серед однодумців, які будуть боронити кримських татар, – зазначив Смешко.

Пан Чубаров зазначив, що «за умови окупації Росією Криму немає майбутнього у кримськотатарського народу і етнічних українців Криму – вони нас витіснять».

  • Без повернення Криму, поки буде кровоточити Донбас, – дуже важко розраховувати, що буде міцна демократична Україна. Я цим і займуся, – підкреслив Рефат Чубаров.

Четвертий номер – Іван Мірошниченко, є одним з засновників зернового і олійного трейдингу України, навчався в США та Швейцарії. В партії він відповідатиме за аграрний сектор.

  • В цій сфері за Україною майбутнє. Я сподіваюся, що разом з вами ми захистимо українських бізнесменів і фермерів, –зазначив Смешко.
  • Є речі, які можна змінити прямо завтра. Наприклад, податки. Податками ми можемо стимулювати економічне зростання. Податками ми поможемо нашому бізнесу конкурувати по виплаті зарплати. У нас дуже високі податки, які можна платити тільки в розвиненій економіці. У слабкій економіці бізнес не може платити такі високі податки, –підкреслив Мірошниченко.

П’ятий номер у списку партії «Сила і Честь» – генерал-полковник Володимир Замана. Ігор Смешко зазначив, що колишній начальник Генштабу був категорично проти небажання влади брати на себе відповідальність і запровадити воєнний стан одразу з початком агресії в Криму.

  • Попередня влада висували йому безглузді звинувачення, саме щоб приховати тогочасну реальну ситуацію, – сказав Смешко. А також нагадав, що в часи Януковича, під час Революції Гідності, Володимир Замана категорично відмовився вводити у Київ війська для зачистки протесту.
  • Ви зберегли честь мундиру, дякую вам за це. Разом ми відродимо професійну українську армію, – підкреслив голова партії «Сила і Честь».

Володимир Замана заявив, що у 2014 році на початку анексії Криму Збройні Сили не отримали політичної команди, щоб виконувати свої обов’язки.

  • Я йду в парламент покласти кінець інтригам, щоб військові гордилися службою в ЗСУ, – зазначив генерал-полковник Володимир Замана.

Шостий номер в списку – Ольга Романюк, економіст, досвідчений експерт з питань енергоефективності, житлово-комунального господарства, комунальних послуг. Працювала заступником міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ. Консультувала проекти Світового банку, Агентства США з міжнародного розвитку, Канадської Агенції з міжнародного розвитку, Європейської Комісії, Організації економічного співробітництва і розвитку тощо.

Ольга Романюк відзначила, що це її перший похід до парламенту.

  • Я обіцяю докласти максимум зусиль, щоб побороти проблеми, які сьогодні стають болісними для кожної української родини. Це проблема забезпечення житлово-комунальними послугами. Повірте, ми не будемо займатися популізмом, не будемо обіцяти зменшити тарифи вдвічі-втричі, чи в чотири рази. Ми будемо дбати про те, щоб модернізувати критично зношену інфраструктуру, – сказала Ольга Романюк.
  • Зокрема, зусилля будуть спрямовані на залучення мільярдних інвестицій для модернізації систем тепло- і водопостачання і утримання будинків, щоб послуги, які отримують українці, були належної якості. Ми будемо робити все для того, щоб тягар житлово-комунальних платежів у сімейному бюджеті був невідчутним для кожної української родини, – підкреслила Романюк.

Крім того, надзвичайно важливим у цьому парламенті вона назвала залучення інвестицій у відновлення зруйнованої комунальної інфраструктури на Сході України.

  • Повірте, там інфраструктури практично немає. Ми не будемо займатися популізмом, ми просто будемо працювати на результат, – зазначила вона.

Сьомий номер у списку партії «Сила і Честь» Андрій Гайдуцький зазначив у виступі, що головне завдання при розбудові економіки України – це вийти на щорічні темпи зростання 7-8%.

  • На сьогодні всі сусіди України зростають швидшими темпами, ніж Україна. Як наслідок, населення України виїжджає працювати за кордон. Ми маємо змінити цю ситуацію, – сказав він.

Він також закликав активізувати експортну політику та залучення інвестицій, переказів мігрантів та притік іноземних туристів в Україну – від цього «золотовалютні резерви почнуть зростати і українська гривня на десятиліття може бути стабільною».

  • Ми входимо в топ-10 країн світу за кількістю вихідців з України, які живуть за кордоном. Це понад 20 млн людей. У світі чимало успішних прикладів, коли завдяки своїм співвітчизникам за кордоном економіки ставали розвиненими: Ірландія, Ізраїль, Португалія, Туреччина. Ці країни від нас відірвалися в 10–100 разів. А все починалося від колосального притоку волюти від їх населення, яке працювали за кордоном. Ми маємо розробити мотиваційну політику, щоб українці за своїми знаннями, капіталом, ресурсами почали повертатися в Україну, – зазначив Андрій Гайдуцький.
  • «Сила і Честь» – це сильна економіка і чесна держава, – підкреслив він.

Восьмий номер списку політичної сила Ігоря Смешка – Ірина Сисоєнко, народний депутат восьмого скликання, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, співзасновниця та голова «Благодійного фонду захисту прав медичних працівників», ініціатор створення «Координаційного центру допомоги учасникам АТО».

Вона пообіцяла сформувати єдиний медичний простір для надання кваліфікованих медичних послуг кожній родині.

  • Заможною, успішною, щасливою Україна може бути лише за однієї умови: коли люди є, в першу чергу, здоровими. Багато років суттю мого життя є створення доступної, якісної медичної допомоги в Україні. 5 років йде війна і 5 років держава лише намагається розбудувати питання реабілітації для військових. У 2016 році я внесла в парламент законопроект, який мав побудувати комплексну систему реабілітації і формувати політику зменшення інвалідності в нашій державі. На жаль, народні депутати, які не входили до коаліціїмайже ніколи не мали шансу, щоб їх законодавчі ініціативи ставали законами. Я далі буду боротися за питання реабілітації, – сказала Сисоєнко.

Вона пообіцяла і надалі боротися, щоб українці, які приходять у лікарню, «не лише чули про важливість страхової медицини, а справді побачили, що Україна є тією державою, де є Конституція, в якій зазначено пробезоплатну медичну допомогу. І що за неї сплачує саме держава».

Дев’ятий номер в списку партії– Володимир Тимошенко, усе життя боровся з корупцією, міжнародною наркоторгівлею, тероризмом, транснаціональною організованою злочинністю. Генерал-лейтенант СБУ, колишній перший заступник начальника Головного управління СБУ. Був представником України в Міжнародному комітеті з контролю за наркотиками, очолював Державну службу України з контролю за наркотиками.

  • Потрібно перш за все повністю змінити парадигму боротьби з нашим основним внутрішнім ворогом – корупцією і злочинністю. Весь світ іде не шляхом нарощування органів по боротьбі з корупцією і злочинністю, а економіко-правовими шляхами, які дають значно більший ефект, – зазначив Володимир Тимошенко.

Він звернув увагу, що у парламенті потрібно здійснити обов’язкову експертизу всіх законопроектів на предмет закладених у них корупційних ризиків.

  • Зараз правоохоронці розводять руками, коли кажуть: не можемо притягнути, тому що закон не дозволяє, або в законі не передбачено такої норми. Ці корупційні діри в наших нормативних актах доведеться прибрати, – наголосив Тимошенко.
  • Чому я за «Силу і Честь»? Бо тут немає кумів сватів, братів, сестер. Тут є професіонали. Тут в основу покладений професіоналізм, – підкреслив Володимир Тимошенко.

Десятий номер в списку партії Анатолій Макаренко – активнийучасник Революції гідності, на собі відчув тиск режиму Януковича, коли його більше року протримали у Лук’янівському СІЗО за намагання знищити газову компанію-посередника, що працювала в інтересах Росії і роками обкрадала українців. Він двічі очолював митну службу України, де руйнував масштабні корупційні схеми. Стверджував і стверджує: якщо навести лад на таможні – ніякі кредити МВФ Україні не знадобляться.

  • Кордон держави має бути сильним і чесним. Сьогодні кордон нашої держави слабкий, а по тим корупційним скандалам, які ми бачимо постійно – і безчесний. Тільки через закон про національну митну службу, проект якого я вже маю, через зміни до нового митного кодексу України, внесення туди європейських стандартів, через зміну десятків законодавчих актів, що тиснуть на бізнес, зв’язують йому руки, нищать вітчизняного виробника, ми зможемо відновити силу і честь на державних і митних кордонах України, – підкреслив Макаренко.

На з’їзді були присутні 360 запрошених, була затверджена передвиборча програма та кандидати у народні депутати від партії Ігоря Смешка«Сила і Честь».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *