Філософія матюків: Бампер і Сус показали вінничанам концерт без цензури

Новини Вінниці

Гумористи без жодних комплексів та упереджень, носії народної мудрості та любителі «міцного слова», зірки українського «Ютубу» Петро Бампер та Сус виступили з концертом у Вінниці. Вечір «дорослих» жартів на межі фолу відбувся 23 травня у Палаці мистецтв «Зоря».  

На самому початку концерту, що пройшов під красномовною назвою «Без Цензури»,  Сус  звернувся до глядачів із риторичним питанням:

  • Нам сьогодні з матюками виступати чи вам по*уй?

Звісно ж, публіка чудово знала що на неї чекає, тому нецензурне слово у першій же репліці артиста сприйняла без жодного культурного шоку. Так, снобам і просто сором’язливим людям, що не сприймають лайку, було нічого робити у палаці культури в той день. Концерт Петі Бампера і його вірного друга – це дві години суворої сатири. Персонажі скетчів, показаних гумористами, як і чимало людей в реальному житті, матюками не сваряться, а розмовляють.

Дискусія щодо доцільності нецензурної лексики червоною лінією проходила повз весь концерт. В підсумку артисти вирішили, що мат може добряче допомогти у cуперечках і показали, як він міг би зробити стадіонні дебати між кандидатами у президенти більш видовищними.

Зрештою, на думку Бампера і Суса, без матюків дуже тяжко у повсякденні, адже кожному з нас просто необхідно іноді слати людей на*уй, а ще корисніше – вміти самому сходити на три літери, не втративши гідності. Щоб навчити глядачів цьому мистецтву,  вони  покликали на сцену добровольців, для яких провели «тренінг». Сус по черзі звертався до них із проханнями на кшталт «Я в тебе десять років тому в доларах гроші займав, можна у гривнях поверну?» , чи «давай спочатку мою картоплю викопаємо, а потім твою?», а ті мали впевнено і твердо відмовити. Потім вони помінялись: Сус «слав» «учнів», а ті мали гордо, твердим кроком повертатись на глядацькі місця.

Одним зі своїх скетчів артисти довели, що лайка корисна навіть у боротьбі із корупцією. У ньому вони змоделювали майже фантастичну, але в принципі можливу ситуацію: чесний працівник автошколи «відбивається» від клієнта, який хоче купити водійські права. Жодні слова про безпеку на дорогах на хабародавця не діють, і, врешті-решт, його вдається «відшити» лише за допомогою «міцного слова».

Тож, вживати непристойні слова чи ні – питання неоднозначне і дуже особисте. Однак, на переконання Бампера і Суса, вміння влучно і доречно матюкатись це ціле філософське вчення, адептами якого вони є.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *