На Вінниччині безробітних долучають до робіт із благоустрою

Новини Вінниці

Організація і проведення громадських робіт здійснюються на підставі договору про організацію громадських робіт та фінансування їх організації, який укладається між центрами зайнятості і роботодавцем, відповідно до рішення місцевого органу влади. У разі, коли роботодавцем є місцевий орган влади, зазначений договір укладається між місцевим органом влади і центром зайнятості.

У першому кварталі цьогоріч Вінницькою обласною службою зайнятості вже укладено 137 договорів на проведення громадських робіт, згідно з якими в громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 262 безробітних. Причому, з квітня  щотижневе зростання учасників таких робіт становить понад 100 зареєстрованих безробітних.

  • З початку року ми розпочали активну роботу щодо укладання договорів на проведення робіт в рамках щорічної акції з прибирання населених пунктів, впорядкування меморіалів, кладовищ, придорожніх смуг тощо. Мотивацією для безробітних брати участь в громадських та тимчасових роботах є можливість отримати додатковий дохід, не втрачаючи виплат допомоги по безробіттю. За умови зацікавленості органів місцевого самоврядування, укладаємо договори на виконання таких робіт. На сьогодні вже підписали 137 договорів з територіальними громадами. Станом на 11 квітня 2019 року в громадських роботах беруть участь 543 особи з числа безробітних громадян, що на 2% більше, ніж на цю дату минулого року, –  повідомила директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Довідка. Громадські роботи з благоустрою територій за участю безробітних здійснюються на умовах співфінансування з місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Так, на фінансування таких робіт у Вінницькій обласній службі зайнятості на 2019 рік передбачено 3370,7 тис. грн  коштів Фонду, з яких вже використано 917,8 тис. грн.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *