4:4: на Вінниччині у Порошенка та Зеленського порівну голів ОВК

Новини Вінниці

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала керівний склад 8 оновлених ОВК на Вінниччині ‑ головами та секретарями окружних комісій від двох кандидатів, які перемогли в першому турі, призначено рядових членів попередніх комісій та представників інших кандидатів. Цікаво, що представники обох кандидатів очолили по 4 комісії.

В ОПОРІ інформують: 10 квітня ЦВК сформувала склад окружних виборчих комісій для організації та проведення повторного голосування з виборів Президента України. До складу кожної ОВК увійшло по 7 членів комісій за поданнями від обох кандидатів.

Так, головою ОВК №11 став Олег Стоян (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), який був членом попередньої комісії від Володимира Зеленського, а секретарем так і залишився Олексій Гончар (суб’єкт подання – Петро Порошенко).

ОВК №12 очолила Оксана Трач (суб’єкт подання – Петро Порошенко), яка була секретарем від Ольги Богомолець, а секретарем стала Оксана Боднюк (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), яка була заступником голови від Віктора Кривенка.

Головою ОВК №13 залишився Григорій Корченюк (суб’єкт подання – Петро Порошенко), який був головою комісії від Валентина Наливайченка, а секретарем стала Людмила Вигодянська (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), яка була членом комісії від Сергія Носенка.

ОВК №14 очолив Олександр Султанов (суб’єкт подання – Петро Порошенко), який був секретарем від Сергія Тарути. Секретарем став Андрій Клекот (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), який був членом комісії за поданням Олега Ляшка.

В ОВК №15 головує Алла Василькова (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), яка була членом комісії від Володимира Зеленського, секретарем став Олег Блах (суб’єкт подання – Петро Порошенко), який був членом комісії від Юрія Тимошенка.

ОВК №16 очолила Ганна Усачова-Гончарук (суб’єкт подання – Петро Порошенко), яка була членом комісії від Петра Порошенка, секретарем тепер є Світлана Баштова (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), яка була членом комісії від Володимира Зеленського.

Головою ОВК №17 став Михайло Багнюк (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), який був членом комісії від Володимира Зеленського, а секретарем стала Тамара Таранюк (суб’єкт подання – Петро Порошенко), що була секретарем від Юлії Литвиненко.

На ОВК №18 залишився головою Костянтин Шувакін (суб’єкт подання – Володимир Зеленський), секретарем стала Наталя Кушнір (суб’єкт подання – Петро Порошенко), яка була членом комісії від Петра Порошенка.

Представники ОПОРИ нагадують: відповідно до Закону України «Про вибори Президента України»

ЦВК при розподілі керівних посад в ОВК повинна забезпечити рівну кількість посад голови та секретаря для кожного кандидата на пост Президента України, з умовою, що голова та секретар не можуть бути одночасно представниками одного кандидата.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *