«Вінницяоблводоканал» планує підняти тарифи

Новини Вінниці

У «Вінницяоблводоканалі» планують підняти тарифи на водопостачання та водовідведення. Так, вартість 1 куб.м холодної води пропонують підняти з 6,95 гривень до 7,83, а водовідведення – з 4,30 гривень за 1 куб.м до 4,75. Рішення збільшити тарифи у водоканалі аргументують постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Абонентів запрошували на обговорення нових цін на послуги, яке мало відбутись 14 лютого, проте повідомили про подію запізно: реєстрація учасників тривала до 13 лютого, а відповідне оголошення  з’явилося на сайті «Облводоканалу» 12 лютого о 20:25.

Нагадаємо, що «Вінницяоблводоканал» заборгував за електроенергію понад 63 мільйони гривень. Як пояснював директор підприємства Олександр Чернятинський, борги накопичились через замалі тарифи на воду, які не дозволяють покривати всі видатки установи.

Через неспроможність водоканалу водоканалу сплатити 100% авансового платежу за лютий 2019 року, минулого тижня від електроенергії «відрізали» дві водо насосні станції, через що на Старому місті та в мікрорайоні «Вишенька» були проблеми із водопостачанням.

За матеріалами: https://vinvk.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *