Старе місто без води, Вишенька «на підході»: через конфлікт комунальників страждають вінничани

Новини Вінниці

Мешканці Старого міста сидять без води, в мікрорайоні Вишенька ось-ось припинять водопостачання, «Облводоканал» конфліктує з «Вінницяобленерго», а у міській раді заявляють про готовність до участі у пошуках вирішення проблеми. Така ситуація склалася у місті станом на сьогодні, 12 лютого.

Як відомо, підприємство «Вінницяоблводоканал» заборгувало 63 мільйони гривень постачальнику електроенергії ТОВ «Енера Вінниця» і отримало попередження про відключення.

Вчора через відключення від електромережі припинили роботу водо-насосні станції «Старе місто» та «Вишенька». Інфраструктурні об’єкти «відрізали від світла» через неспроможність водоканалу сплатити 100% авансового платежу за лютий 2019 року.

  • Дана ситуація спричинена запровадженням на законодавчому рівні нових правил ринку електроенергії, – пояснюють свою позицію у «Вінницяоблводоканалі».

Як інформують в установі, районі Старого міста повністю відсутня послуга з водопостачання у житлових будинках та об’єктах соціальної сфери. Можливі відключення у колишньому Ленінському районі, а також у мікрорайонах Вишенька та Поділля.

Керівництво водоканалу вживає заходів  для вирішення ситуації і недопущення екологічного лиха.

Тим часом у міській раді відреагували на прохання обласної ради та підпорядкованого йому облводоканалу про фінансову допомогу у вирішенні ситуації.

  •  Згідно з чинним законодавством у Вінницької міської ради відсутні правові механізми вирішення фінансових питань будь-яких підприємств обласного підпорядкування за рахунок міського бюджету. Оскільки КП «Вінницяоблводоканал» підпорядковується обласній раді – органи місцевого самоврядування міста Вінниці не мають повноважень втручатись у фінансову діяльність підприємства та відрегулювати його управлінську функцію для вирішення питань розрахунків із іншими структурами. Разом з тим, міська рада готова спільно з обласною владою, КП «Вінницяоблводоканал», ПАТ “Вінницяобленерго” та ТОВ “Енера Вінниця” шукати механізм виходу із даної ситуації, – йдеться в офіційній заяві муніципалітету

Разом з тим, у міськраді наголошують: від конфлікту ТОВ “Енера Вінниця” та «Вінницяоблводоканалу» страждають передусім пересічні  вінничани, що є неприпустимим.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *