На Вінниччині через суд із господарств стягнуть 1 млн 95 тис. грн орендної плати за землю

Новини Вінниці

Калинівською та Вінницькою місцевими прокуратурами вивчено питання щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок без правовстановлюючих документів, що призводить до ненадходження податку за землю або орендної плати до місцевих бюджетів.

Установлено, що суб’єктами господарювання – власниками нерухомого майна – тривалий час використовуються земельні ділянки територіальних громад без оформлення договорів оренди та без сплати коштів за їх користування.

Комісіями по визначенню розміру збитків, обраховано розміри збитків, що завдані місцевим бюджетам. Однак, в добровільному порядку ці збитки відповідачами не сплачено, а тому вони підлягають стягненню на користь органів місцевого самоврядування, як безпідставно збережені кошти в розмірі орендної  плати.

З цих підстав Калинівською та Вінницькою місцевими прокуратурами до господарського суду підготовлено 4 позовні заяви про стягнення безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування земельними ділянками без правовстановлюючих документів на загальну суму 1 млн 95 тис. гривень, які перебувають на розгляді.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *